Kupowanie w google play i zakładanie konta co Wy o tym sądzicie, warto?

Cześć. Chciałbym założyć konto na google play i kupować tam apki. Co Wy o tym sądzicie warto? Czy jest to bezpieczne?

Załóż jak masz ochotę.

Większość apek jest sprzedawna tylko tam, więc jeśli ich potrzebujesz to nie bardzo masz wybór.

Z mojego punktu widzenia to z tym “googlem” i zakładaniem konta by jakies appki kupić - serdecznie odradzam bowiem znajdziesz w sieci na Androida tak dużo róznorodnych programów i gier, że będziesz miec ich do syta i to za darmo. Wiele pożytecznych i niezbędnych - jakie sobie zażyczysz. zatem po co płacić? Sam osobiscie używam Evo7, który znakomicie współpracuje z komputerem poprzez złącze usb (debugowanie włączone). Do wszelkich czynnosci na tablecie i operacji na plikach i appkach poprzez pc mogę polecic dwa dobre managery, które instalując na pc umożliwiają szybką instalację, aktualizacje tego co masz w tablecie, są to - Mobogenie i Moborobo. Tam też znajdziesz duzo ciekawych aplikacji. Następna propozycja to strona AppsApk i wiele podobnych, takze polskich stron. Masz wybór  - uwolnij się od monopolisty…albo daj im pieniądze(które następnie na szekle przetransferują)…

Ja kupuje programy w play jak darmowa wersja mi nie odpowiada, jest tam mnóstwo darmowych aplikacji. Ze stron czy alternatywnych sklepów nic nie pobieram jest większe ryzyko żeby złapać wirusy.

Nigdy nie kupowałem tam aplikacji wszystko co mają za darmo jest mi wystarczające.

Fakt w niektórych darmowych programach bardzo wnerwiają reklamy.

No reklamy są irytujące ale na szczęście łatwo można znaleźć alternatywną aplikacje. Można używać darmową wersję z reklamami, płatną lub pirackie wersję ale w nich można trafić na wirusy tak czy siak zapłacisz to ja już wolę te reklamy.

ja równiez nigdy nic nie kupiłem, ale czasami kuszą mnie niekótre aplikacje, więc nei jest to głupie rozwiązanie w gruncie rzeczy, a nie każda aplikacja ma swojego bliźniaka w wersji free.

co jakiś czas można trafić na promocje kupiłem tylko PowerAMP za faktyczną cenę a kilka innych aplikacji mam kupione w dość sporej promocji (z 12zł na 2zł) lub nawet czasowo były udostępnione za darmo

Zakładasz konto i korzystasz  - masz wersje demo i płatne. Jest to bezpieczne, nie ma obaw że ściągniesz coś z wirusem. Po co pobierać apki ze stron internetowych niewiadomego pochodzenia. Kupując w sklepie Google masz pewność że apka jest pewna i masz za darmo wsparcie - nowe aktualizacje, pomoc itp.