Kurier jeszcze nie dowiózł przesyłki

Nie wiem czemu ale jakoś za Niemcami nie przepadam.

E tam, u mnie rekord to ponad dwa tygodnie dla priorytetu na drugą stronę ulicy w Wawie.

Ja po kupnie lokalu byłej poczty znalazłem podczas remontu całkiem sporo zagubionych listów. Myślę, ze kilka osób mogło się zdziwić dostając list z ponad 20-letnim opóźnieniem ;) 

Zagubione czy raczej odłożone (z braku tam jakiejś kropki czy literki) i zapomniane.

@tomasko A nie prościej kupować bez pośrednika na allegro? Paczki wysyłane z terytorium Chin są przez pocztę Singapurską lub Holenderską. Dla krajów europejskich najczęściej całą logistyką zajmuje się ta druga. Paczki przeważnie są z Aliexpress zapewnie i twoja, bądź z geeksa lub alibaby. większość wysyłek jest darmowa, na allegro każdy za wysyłkę z chin bierze kasę. Nie prościej samemu kupić? Ewentualnie mogę ja być pośrednikiem taniej wyjdzie a ja 5-10% zarobię…

A wjaki sposób ty miał byś być moim pośrednikiem przy moich następnych zakupach na Allegro.

Dodam że ja dość często coś kupuję na Internecie.

Zagubione. Jakieś szczeliny między boazerią, czy w parkiecie powłaziły. 

w ~70% przypadkach mogę wystawić nawet na allegro ten sam przedmiot taniej, a jak jesteś z wrocławia to można bez allegro. Pośrednikiem jest allegro. Tak samo jak idziesz do Media Markt wtedy oni są pośrednikiem. Te strony które wypisałem pomijają pośredników a pojedyncze sztuki zazwyczaj są wysyłane za darmo, na allegro kroją cię jeszcze za przesyłkę z Singapuru przy telefonach np. często dają koszty wysyłki rzędu 60 zł. Grunt że profit się zgadza. 

Całość pisałem nie w zamyśle zarobkowym, ale żebyś zobaczył jak wygląda, polecam odwiedzić strony (aliexpress, alibaba, geeks). Wszystko działa tam w porządku do momentu kiedy byś chciał więcej sztuk kupić np. 50 pendrive-ów. Bo jeżeli to są podróbki to urząd celny zarzuci ci wprowadzenie w obieg podróbek. Przy sztukach 1-5 opłaca się.