ROTFL! To jest dopiero na luzie, mam big problem. Szukam jakiegoś kursu w formie video/flash jak okiełznać żelasko i wyprasować sobie ubrania. NIGDY NIE MIAŁEM DO CZYNIENIA Z TYM URZĄDZENIEM. Jestem w nagłej potrzebie help me! Nie mam możliwośći zadzwonienia do rodziny :C
:shock:
no wiesz … pierw trzeba spojżeć na metkę od ubrania by za wysokiej temperatury nie ustawić a następnie kłądziesz ubranie najlepiej na desce do prasowania i prasujesz …
tzn wykonujesz ruchy posuwisto zwrotne … oczywiście nie trzymasz żelazka w jednym miejscu bo się spali ubranie …
yh … no i kurcze robisz tak by nie było fald na ubraniu czyli by było wyprasowane :lol:
może użyj pierw jakiejś ściereczki i zobacz jak ci idzie ?
a więc będzie Ci potrzebne żelazko które podłączasz do kontaktu ustawiasz temperaturę,potem wyciągasz deskę do prasowania.
Najlepiej poćwicz sobie na jakiejś starej koszuli.
No i jazda, ja zawsze najpierw prasuje kołnierzyk(z lewej strony),potem karczek, później prasujemy pół koszuli na przykład prawy(ten koło guzików),tył i druga połowę koszuli
haha zaliczyłam glebę jak to przeczytałam dobre sformułowanie…
demisen dokładnie tak jak Ci to author_vision opisał / rozkładasz koszulę na desce i rura[tzn prasujesz] cały czas ruszaj żelazkiem, żebyś nie wypalił dziury… hehe i nie zapomnij o rękawach i kołnierzyku:) ii nie wjeżdżaj żelazkiem na guziki powodzenia, bo widzę, że się przyda
i nie zapomnij o sprawdzeniu temperatury żeby za wysoka nie była jak już napisał to author_vision
Najlepiej będzie jak poprosisz kogoś doświadczonego o pomoc :mrgreen:
o lol… to może najpierw sprawdź czy umiesz odróżnić żelazko od np patelni
złóż w kostke i posiedz z 2h, powinno sie uprasować
PAMIĘTAJ OBRUCIĆ KOSZULĘ NA LEWĄ STRONĘ(nie dlatego że nie lubie lewicy, ale żeby Ci sie coś nie stało z koszulą)
Ja to sie nauczyłem takich rzeczy w gimnazjum. Wiązanie krawata też proste.
Złączono Posta : 25.07.2007 (Sro) 19:58
Prasowanie koszuli i ustawianie pralki jest prostsze niż obsługa komputera
z ustawianiem pralki sie zgodzę ze łatwe ale z wiązaniem krawata i prasowaniem koszuli raczej nie to jest trudne
Twój post przypomniał mi właśnie, że mam wyciągnąć pranie z pralki
Złączono Posta : 25.07.2007 (Sro) 20:04
Moim zdaniem wiązanie krawata jest łatwiejsze od prasowania
A to są ważne rzeczy
Ubiór ważna rzecz, dzięki ktorej juz za 1wszym razem ludzie(kobiety ) identyfikuja Cię jakim jesteś facetem - niechlujem i kuliberdą czy też elegantem.
najlepiej mieć dziewczynę, która to zrobi za ciebie
nowy10
Niezaleźńość od kobiety daje Ci satysfakcję że jak ona gdzieś wyjedzie, to sobie sam poradzisz.
A jeśli będziesz umiał sam wyprasowac koszulę, ustawić pralkę to zaimponujesz kobiecie…