Kurs - prasowanie koszuli ?!?

ROTFL! To jest dopiero na luzie, mam big problem. Szukam jakiegoś kursu w formie video/flash jak okiełznać żelasko i wyprasować sobie ubrania. NIGDY NIE MIAŁEM DO CZYNIENIA Z TYM URZĄDZENIEM. Jestem w nagłej potrzebie help me! Nie mam możliwośći zadzwonienia do rodziny :C

Z Google miałeś do czynienia ?

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=pra … Google&lr=

:shock:

no wiesz … pierw trzeba spojżeć na metkę od ubrania by za wysokiej temperatury nie ustawić a następnie kłądziesz ubranie najlepiej na desce do prasowania i prasujesz …

tzn wykonujesz ruchy posuwisto zwrotne … oczywiście nie trzymasz żelazka w jednym miejscu bo się spali ubranie …

yh … no i kurcze robisz tak by nie było fald na ubraniu czyli by było wyprasowane :lol:

może użyj pierw jakiejś ściereczki i zobacz jak ci idzie ?

a więc będzie Ci potrzebne żelazko które podłączasz do kontaktu ustawiasz temperaturę,potem wyciągasz deskę do prasowania.

Najlepiej poćwicz sobie na jakiejś starej koszuli.

No i jazda, ja zawsze najpierw prasuje kołnierzyk(z lewej strony),potem karczek, później prasujemy pół koszuli na przykład prawy(ten koło guzików),tył i druga połowę koszuli

haha zaliczyłam glebę jak to przeczytałam :stuck_out_tongue: dobre sformułowanie…

demisen dokładnie tak jak Ci to author_vision opisał / rozkładasz koszulę na desce i rura[tzn prasujesz] cały czas ruszaj żelazkiem, żebyś nie wypalił dziury… hehe i nie zapomnij o rękawach i kołnierzyku:) ii nie wjeżdżaj żelazkiem na guziki :wink: powodzenia, bo widzę, że się przyda :smiley:

i nie zapomnij o sprawdzeniu temperatury żeby za wysoka nie była jak już napisał to author_vision

Najlepiej będzie jak poprosisz kogoś doświadczonego o pomoc :mrgreen:

o lol… to może najpierw sprawdź czy umiesz odróżnić żelazko od np patelni :smiley:

złóż w kostke i posiedz z 2h, powinno sie uprasować :slight_smile:

PAMIĘTAJ OBRUCIĆ KOSZULĘ NA LEWĄ STRONĘ(nie dlatego że nie lubie lewicy, ale żeby Ci sie coś nie stało z koszulą)

Ja to sie nauczyłem takich rzeczy w gimnazjum. Wiązanie krawata też proste.

Złączono Posta : 25.07.2007 (Sro) 19:58

Prasowanie koszuli i ustawianie pralki jest prostsze niż obsługa komputera

z ustawianiem pralki sie zgodzę ze łatwe ale z wiązaniem krawata i prasowaniem koszuli raczej nie to jest trudne

Twój post przypomniał mi właśnie, że mam wyciągnąć pranie z pralki

Złączono Posta : 25.07.2007 (Sro) 20:04

Moim zdaniem wiązanie krawata jest łatwiejsze od prasowania

http://www.przystanekmilosc.pl/wiazanie-krawata.php5

A to są ważne rzeczy !!

Ubiór ważna rzecz, dzięki ktorej juz za 1wszym razem ludzie(kobiety :slight_smile: ) identyfikuja Cię jakim jesteś facetem - niechlujem i kuliberdą czy też elegantem.

najlepiej mieć dziewczynę, która to zrobi za ciebie :slight_smile:

nowy10

Niezaleźńość od kobiety daje Ci satysfakcję że jak ona gdzieś wyjedzie, to sobie sam poradzisz.

A jeśli będziesz umiał sam wyprasowac koszulę, ustawić pralkę to zaimponujesz kobiecie… :slight_smile: