Kursor sam zmienia położenie

Witam. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że podczas pisania na komputerze (obojętnie, czy w edytorze, forum) kursor (ta migająca kreska) sam zmienia położenie. Mogę sobie pisać zdanie, a kursor nagle przeskakuje o 5 linijek wyżej, przez co moje zdanie to stek niezrozumiałych liter. Jest to ogromnie uciążliwe, bo taką mam pracę że dużo muszę pisać na komputerze i nie wiem, co z tym fantem zrobić. System: Windows 7 x64

Piszesz na laptopie czy na stacjonarnym? Na laptopie możesz mimowolnie dotykać touchpad i kursor będzie przeskakiwać.

Jaką masz mysz? Bezprzewodową? Baterie w myszy jak są już słabe powodują, że kursor może skakać.

Mam lapka. Jak piszę, to w ogóle nie dotykam touchpada, bo dłonie mam w powietrzu. Mam mysz bezprzewodową, a baterie tyle co nowe włożyłem.

Przeskakiwanie kursora w laptopach to przypadłość dosyć częsta. Można odłączyć touchpada programowo, czasami jest specjalne oprogramowanie (bodajże np. Asus) które wychwytuje przypadkowe przejście ręki (nie musi wcale dotykać) i ignoruje ten ruch. Upewnij się na 100%, że to nie touchpad jest jednak winny.