Witam,
Pytanie odnośnie systemu Windows i kursora tekstu i myszki. Domyślnie ikona kursora to klasyczny znaczek strzałki. Na białym niezapisanym tle kursor to w/w strzałka, jak wiadomo gdy najedziemy na tekst, domyślnie ze strzałki robi się pozioma linia i możemy zaznaczyć tekst. Tutaj pojawia się moje pytanie. Czy da się ustawić aby system „wyczuwał” tekst bliżej lub dalej od zapisanej litery lub czy jest to coś co jest różne na różnych systemach Win lub ustawialne według preferencji własnych? Znajomy może najechać praktycznie na literę i system nie wyczuwa zmiany kursora ze strzałki na linie, u mnie natomiast nawet gdy nie najadę na literę a będę przysłowiowo milimetr od niej to automatycznie system ze strzałki przechodzi na kreskę. Skąd bierze się ta różnica?
Czasami jest nawet tak, ze kursor wykryje tekst po okolo 0,7sek a innym razem po 0,3 sek(sprawdzałem programem stąd wiem ile to wynosi)
Poniżej przedstawiam różnicę. Na pierwszym przykladzie wystarczy, że ruszyłbym myszką a kursor od razu zamieniłby się w linię, a na drugim kursor strzałki jest praktycznie na tekscie i kursor nadal pokazuje myszkę zamiast linii. Dlaczego się tak dzieje?