Mam problem, posiadam Microsoft Word 2000 i regularnie z niego korzystam, a jak ;p. Dlatego też w niektórych moich plikach znajdują się ważne dla mnie informacje. Było ok do wczoraj, kiedy to otworzyłem jeden z plików i zamiast tekstu zobaczyłem same prostokąty. Próbowałem zmieniać czcionkę, układ strony, akapity itd, jednak nic nie pomagało. Nie kojarzę natomiast bym robił coś z dokumentem przed pojawieniem się prostokątów, więc o ich genezie też nic nie mogę powiedzieć. Mam tam 26 stron ważnych dla mnie informacji i nie chciałbym, żeby przepadły. Załączam screena z dokumentu jak to teraz wygląda. Liczę na diagnozę oraz pomoc w rozwiązaniu problemu, nie chciałbym stracić tego pliku. Z góry dziękuję za pomoc.
Na początek ściągnij sobie np. Abiword, Open Office zobacz, czy kodowanie będzie poprawne (ISO 8859-2). Całkiem możliwe, że któraś z aktualizacji coś zepsuła. Ewentualnie można przeinstalować pakiet MS.
Ściągnąłem Abiword i otworzyłem nim plik. Tym razem widziałem 26 stron znaków zapytania… Niestety nie wiem jak sprawdzić kodowanie. Jakieś inne pomysły?