Witam!
Na DP czytałem, że jest już dostępny kwietniowy update, ale w Windows Update nie ma nic do zainstalowania. Tę aktualizację trzeba zainstalować przez Asystenta Aktualizacji, czy przez Windows Update? Jeśli można tak i tak, to w jaki sposób zrobię to szybciej? Przez Asystenta jest pobierany cały system - to wiem, a przez WU jak jest? Jak będzie bezpieczniej i szybciej?
Liczę na szybkie odpowiedzi.
Z góry dzięki
Możliwe że dostaniesz aktualizację za tydzień albo i dłużej jeżeli są problemy z twoim sprzętem.
Aktualizacja jest wdrażana stopniowo na komputerach.
Przez asystenta aktualizacji będzie można szybciej zainstalować(do 2 dni powinno się tam pokazać) ale wiąże się to z trochę większym niebezpieczeństwem
No ok, ale Windows Update pobierze mi cały system (te 4 GB), czy tylko te pliki, które się zmieniły? To się jakoś nazywa, chyba aktualizacja różnicowa, czy jakoś.
Ja tam już na zapas zrobiłem kopię zapasową.
W newsie jest, że w poniedziałek będzie.
To czy będzie widoczne w Windows Update to loteria.
Na 100% zainstalujesz przez Asystenta albo Media Creation Tool, które pojawia się wtedy na stronach Microsoftu.
Insider preview następna wersja szybkie aktualizacje i instalujesz 17134.1 A potem rezygnuj z uzyskiwania kolejnych kompilacji preview i całkowicie zrezygnuj z bycia Insider i koniec…
Aktualizacja jest falami udostępniana. Możesz ją dostać za dzień, dwa, za tydzień, za miesiąc.
Jeśli już teraz chcesz mieć aktualizację, to zrób tak jak pisze @anon25492837 lub poczekaj, aż zostanie zaktualizowane narzędzie, które powinno być uaktualnione w przyszłym tygodniu - dzień po premierze, dwa.
Chcę bratu zainstalować na czysto RS4, ale jak próbuję pobrać obraz z Adguard, to transfer jest z rzędu 100kb/s… Tak ludki zapychają serwery MS i miejsca legalnego pobrania obrazów iso.
Rg Adguard? Ja nie mam obrazu jeszcze tam, do pobrania.
Ja aktualizacje dostałem w sobotę.
Ja mam przez Insider i go opuściłem.
Dobra, obraz już się pobiera ze strony Adguard.
Sprawdzajcie WU, powoli się pojawiają tam też.
OK, słuchajcie: pobrałem przez WU i wszystko hula. Dostałem ten Update po dwóch dniach od premiery! Normalnie super!
Microsoftu (), oni tylko robią przecież przekierowanie swoim linkiem.
W zasadzie tak… Ale zastanawia mnie fakt, dlaczego support amerykańskiego MS przekierowuje na stronę Adguard, jeżeli pada prośba o link do oficjalnego iso, aby móc pobrać i go wypalić na płytę. Czyżby ktoś z MS wrzucał oficjalne iso i wszyscy wiedzą pozostali, tylko milczą?