Kworld LTV 883 - nie mogę odpalić PVR PLUS dołączonego na CD

Mam problem. Zakupiłem nówkę kartę Kwolrd Conexant 883. Sterowniki zainstalowy się ok, system widzi kartę. Mam problem z instalacją programu do oglądnaia TV. DOstałem w oryginale do karty PVR Plus. Odpalam go i pojawia się instalator po czym znika. Nie chce przejść dalej. SPrawdzałem na innym komputerze - działa bez zarzutu. Ja mam WIndowsa Xome z SP2. PVR’a spawdzałem na XP Profossional SP2. Czyzby to przez Windows Home, czy jakaś niezgodność sterowników na moim kompie. Nic mi nie wyskoczyło, karta pojawiła sie bez rpoblemu.

Bardzo proszę o pomoc.

Istalwoałem też WinDVR, ale nie działa mi przy nim pilot i nie ma dźwięku. Jest tylko obraz.

Zapodaję loga z Hijacka:

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 19:27:34, on 2007-07-05

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_01\bin\jusched.exe

C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\TaskbarIcon.exe

C:\Program Files\Winamp\winampa.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

C:\Program Files\Common Files\InterVideo\SchSvr\SchSvr.exe

C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800-840\dslmon.exe

C:\Program Files\KWorld Multimedia\PVR-TV 883 Utilities\C8XRCtl.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe

C:\Program Files\Neostrada TP\NeostradaTP.exe

C:\Program Files\Neostrada TP\ComComp.exe

C:\Program Files\Neostrada TP\Watch.exe

C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware SE Personal\Ad-Aware.exe

C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE

C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe

C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\Programy\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://szukaj.wp.pl

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.neostrada.pl

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://go.compaq.com/1Q00CDT/0415/bl8.asp

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.compaq.com/1Q00CDT/0415/bl7.asp

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Neostrada TP

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

R3 - URLSearchHook: Search Class - {08C06D61-F1F3-4799-86F8-BE1A89362C85} - C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\SEARCH~1.DLL

R3 - URLSearchHook: (no name) - {CFBFAEA6-B9D4-11D0-9C78-00C04FD64497} - (no file)

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll

O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_01\bin\jusched.exe

O4 - HKLM\..\Run: [srmclean] C:\Cpqs\Scom\srmclean.exe

O4 - HKLM\..\Run: [SetRefresh] C:\Program Files\Compaq\SetRefresh\SetRefresh.exe

O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe

O4 - HKLM\..\Run: [WooCnxMon] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\CnxMon.exe

O4 - HKLM\..\Run: [WOOWATCH] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\Watch.exe

O4 - HKLM\..\Run: [WOOTASKBARICON] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\TaskbarIcon.exe

O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] C:\Program Files\Winamp\winampa.exe

O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime

O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

O4 - HKLM\..\Run: [WinDVR SchSvr] "C:\Program Files\Common Files\InterVideo\SchSvr\SchSvr.exe"

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O4 - Startup: Girder3.lnk = C:\Documents and Settings\Ewa\Pulpit\girder3\Girder.exe

O4 - Global Startup: DSLMON.lnk = C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800-840\dslmon.exe

O4 - Global Startup: InterVideo WinCinema Manager.lnk = C:\Program Files\InterVideo\Common\Bin\WinCinemaMgr.exe

O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9.EXE

O4 - Global Startup: Remote Control.lnk = C:\Program Files\KWorld Multimedia\PVR-TV 883 Utilities\C8XRCtl.exe

O4 - Global Startup: TV Remote Control.lnk = C:\Program Files\V-Stream Multimedia\TV88X Utilities\C8XRCtl.exe

O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_01\bin\npjpi142_01.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_01\bin\npjpi142_01.dll

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{53795424-8FEF-4391-AA46-5F0794548DF3}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164

O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)

O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)

Log jest w porządku. Jedynie do kasacji:

Co do problemu. Spróbuj otworzyć w eksploratorze płytę z tym program. I uruchom w Trybie Zgodnośći instalator programu.

1. Ściągnij program

Zainstaluj.

1. wjdź do ustawień dzwięku (ikonka głośnika na pasku zadań po prawej stronie na dole) Play Control > Opcje > Właściwości > Nagrywania i zaznacz Line-In.

Pozdrówka.

W jakim systemie zgodność El Presidento? Próbuję z każdym Windowsem i lipa. W trybie zgodność 95 i 98 się nie da, bo otwiera się całe drzewo procesów setup.exe i nie chce działać, a w zgodności z 2000 i NT jest to samo. Nie wiem jak z tym walczyć. Nie moge przez to oglądać.

Złączono Posta : 05.07.2007 (Czw) 21:06

Sciągnąłem na dysk program z linka. Jak otiwram folder App to wyskakuje mi komunikat “Setup failed initialize. Please reinstall driver first”.

Mam odinstalwoać sterowniki od karty i jeszcze raz zainstalwoać?

Odinstaluj sterowniki karty telewizyjnej i zainstaluj je na nowo z katalogu Driver. Win XP trzy razy je instaluje, zawsze wskazuj ten katalog i potwierdzaj OK. Pozdrowka.

Odinstalowałem sterowniki i wyskakuje to samo. w katalogu driver mam tylko z aplikacji FindCD. Klikam i nic. W katalogu APP w folderze CD jest setup, instalator dochodzi do 100% i wyskakuje, że "Setup failed to initialize. Please reinstall driver first.

A próbowałeś innym programem? Jest wiele darmowych programów:

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=66

Czaker.zbw podałeś mi programy do odtworzenia TV ale internetowych. Ja mam tuner TV, nie mogę zainstalwoać do niego oprogramowania. Sterowniki działają, jest OK. Brak mi progamu, dzięki któremu będę mógł oglądąć.

Złączono Posta : 07.07.2007 (Sob) 15:43

Wydaje mi się, że to jakiś konflikt sterowników tych których już mam w systemie. Na innym kompie z XP Professional działa PVR Plus. Na moim XP Home nie. Jak można sprawdzić, czy jakieś sterowniki się gryzą. Może to jakiś program, który mam zainstalowany. Dajcie znać to go odinstaluje. Jeden i drugi Windows mam z SP2.

Zainstaluj nowsze sterowniki oraz łatke - powinno pomóc. Kworld ma niestety problem z niektórymi płytami głównymi.

Dostępne oprogramowanie znajdziesz np tutaj:

http://www.chwilka.pl/sklep_produkt_120_10524_tv,kworld,tuner,ltv883,conexa,nicam,fm,pilot,pl.html