L.A NOIRE - Problem z Adapterem


(Gientosbyda) #1

Witam mam taki problem chodzi o grę L.A Noire zainstalowałem wszystko tak jak trzeba z patchem itp. w okienku nie pokazuje mi adaptera gra strasznie tnie nie idzie grać daje linka http://www.iv.pl/images/08261632965921828762.jpg komenda -npd -str -nonv w command line tez za dużo nie daje, jeśli ktoś może mi powiedzieć czego to problem z góry dziękuje


#2

Krzysiek21xd , na forum używamy polskich znaków (ż, ł, ć, ś, ą itp.). Proszę wyedytować swojego posta i poprawić co trzeba.

Poza tym, przypomnij sobie co to są znaki interpunkcyjne (uczyli o tym w podstawówce) i to też uzupełnij.

Niezastosowanie się do prośby będzie skutkowało przeniesieniem tematu do śmietnika.


(Gardner) #3

Jaką masz kartę graficzną? Może jest po prostu niewspierana?


(Gientosbyda) #4

Moja karta, to PNY GT430 Mam nowe sterowniki czego, to może być przyczyna?


#5

Krzysiek21xd , albo uzupełnisz posty o znaki interpunkcyjne, albo będzie kosz. Więcej razy prosić nie będę.


(D4widero) #6

witam.

Mam taki sam problem... chodzi oczywiście również o grę L.A. Noire na PC. W ustawieniach grafiki mam wszystko nastawione tak jak było bez jakiegokolwiek zmieniania tych ustawień a tam gdzie jest "adapter" nie mam nic i pisze tylko "Default", dodam również że gra chodzi tragicznie.. są takie przycinania że można dostać siwych włosów.. Mój komputer co prawda nie należy do tych najmocniejszych maszyn ale ta gra spokojnie na low/med powinna pójść a niestety tak nie jest...

Moja specyfikacja:

CPU: Intel Core 2 Duo E7400 - 2,80Ghz

RAM: 4GB Kingston DDR2

GPU: Ati Radeon HD 4850 - 512 MB pamięci

HDD: 2x500GB

OS: Windows VISTA Home Premium 32bit

Wiecie jak to naprawić co zrobić żeby tam się ta karta pokazała? Sterowniki nowe do GPU aktualizowałem na Catalyst 11.10 i nic nie pomaga...


(Łukash) #7

Karta się nie pokaże bo macie jedną tak,więc jest domyślną podstawową kartą ,więc nie ma w czym wybierać.

daff ,

-npd -str -nonv

do command line próbowałeś.

Krzysiek21xd PNY GT430 to bardzo słaba karta...


(Gientosbyda) #8

tak próbowałem działa troche lepiej wiem, że to słaba karta, ale dostałem za darmo i wcześniej miałem ati 512mb także chyba od niej lepsza, to, czyli czekać na wsparcie nvidi tak?


(Łukash) #9

Krzysiek21xd , nie wiem co masz na myśli ,zdaję mi się że wsparcie tu nic nie pomoże ,ja sądzę ,że ta karta nie da rady w tej grze.


(D4widero) #10

faktycznie, działa o wiele wiele lepiej dzięki tej komendzie. Tylko jest problem może nie taki ważny ale trochę przeszkadza... chodzi mi oto że po wpisaniu tej komendy w "Command Line" to podczas menu jak i już samego grania pokazuje mi się cały czas kursor (myszka) z windowsa strzałeczka... i nie umiem się jej pozbyć.. Kieruje postacią i ten głupi kursor cały czas lata po ekranie... i to jest na pewno spowodowane tą komendą, ponieważ gdy ją usunąłem kursora nie było ale znowu gra bardzo przycinała : / wiecie jak się uporać z tym śmiesznym problemem?


(Łukash) #11

daff , takie coś widziałeś ? http://www.mytoptrailer.com/action/show ... exp=111213

Chyba chodzi o to http://home.cogeco.ca/~icorrupt/nomousy.html


(D4widero) #12

widziałem myszkę windowsową podczas menu w grze jak i samego grania, po prostu każdy ruch postacią/kamerą ten głupi kursor z windowsa latał po ekranie i nie wiem jak to wyłączyć... ;(


(Łukash) #13

Może zmień na czas gry wskaźnik na jakiś dyskretniejszy "krzyżyk" ...nic lepszego do głowy mi nie przychodzi...


(D4widero) #14

a o co z tym chodzi? Co napisałeś?

http://home.cogeco.ca/~icorrupt/nomousy.html


(Łukash) #15

http://www.mytoptrailer.com/action/show ... exp=111213


(Pilar1000) #16

Witam,

Mam właśnie taki problem tylko u mnie są dwie karty graficzne i gra uruchamia się na tej gorszej, działa ale strasznie się tnie. Gdy w zarządzaniu opcjami 3D ustawie, żeby gra odpalała się na lepszej karcie to wyskakuje błąd "Program L.A. Noire przestał działać. System Windows może wyszukać rozwiązanie tego problemu w trybie online.".

Mój sprzęt to:

Acer Aspire 5750G

Intel Core i3-2310M

NVIDIA GeForce GT 540M

6GB RAM

Windows 7 64-bit