Witam, czy moglibyście polecić jakiś program, który scala napisy z filmem *wmv, jest mi to potrzebne do stworzenia filmu z menu w TMPGenc ale tam sztuczka z ffdshow nie działa
Z góry dziękuję
Witam, czy moglibyście polecić jakiś program, który scala napisy z filmem *wmv, jest mi to potrzebne do stworzenia filmu z menu w TMPGenc ale tam sztuczka z ffdshow nie działa
Z góry dziękuję
VirtualDub z wtyczką Subtitler. Tylko poszukaj wersji obsługującej wmv. Jest taka na pewno.
no niestety, ale nie dalem rady z virtualDub… jakies pomysly ?
Aby dodać napisy na stałe do filmu ściągnij plugin do VDub Subtitler.vdf i skopiuj do folery pluginy w VDub
VitualDub+avisynth import pliku vmv przez skrypt .avs o składni w tyms stylu:
DirectShowSource(“C:\film\filmik.wmv”,fps=25,convertfps=true)
Oczywiście ścieżkę do pliku i nazwę pliku dajesz jak u siebie.
Skrypt tworzysz w notatniku i zapisujesz jako plik.avs/otwierasz VDub i przeciągasz plik.
Napisy musisz wcześniej przekonwertować na substattiuon alpha *.ssa w programie SubtitleWorkshop tylko ustaw w nim opcje wyjściowe tzn kolory i czcionki dla napisów
VDub zakładka video/filters/add/klikasz na Subtitler/w okienku wskazyjesz plik z napisami który utworzyłeś SubtitleWorkshop/klikasz ok i juz.
Piszesz coś o TMPGenc nieznam sprawy ja uzywej jakiejś sterej wersji 2.5 do konwersji na mpg,gdybyś chciał to przesłać TMPGenc robisz tak:
w VDub w menu file start frame serwer/w okienku start/i zapisz jako vdr/otwierasz TMPGenc przeciągasz plik vdr i masz.
Nie idź na łatwiznę Jak nauczysz się paru rzeczy w Vdub plus dodatki to na pewno ci się to przyda w przyszłości.
Przerób napisy na obsługiwane przez te programy: