Witam, mam problem ponieważ nie mogę połączyć partycji ze sobą, próbowałem acstronis disk, gparted, paragon partion menagera 10 i nic . Kolejność partycji jest taka :
Ten Twój opis jest bardzo nieczytelny, daj zrzut ekranu z któregoś z tych programów z wyglądem tych partycji i napisz normalnie a nie wielkimi literami.
Jeśli nie masz danych na “F” to ją po prostu kasujesz a partycję do której chcesz dołączyć miejsce po partycji “F” po prostu powiększasz o to wolne miejsce.
dane mam na partycj F wiec kasowanie odpada a dysk D jest czysty… da sie to wykonac zeby je połączyc?? cos wyczytałem ze musza byc koło siebie te partycje… wiec moze je jakos przesunac?? tylko jak?? chyba ze usunąć dysk D i wtedy powiekszyc dysk F o to miejsce tylko tez niewiem jak i czy to mozliwe…
Skasuj tą partycje “D” - zostanie po niej szare miejsce (klawisz DELETE)
Złap za prostokąt oznaczający jakąś istniejącą partycję i przesuń ją tak aby szare miejsce znalazło się obok partycji którą chcesz powiększyć.
Zmień rozmiar partycji (klawisz "RESIZE/MOVE)
To jest tak jak ustawianie klocków - nie możesz przesunąć klocka jeśli obok miejsce jest zajęte, musisz te klocki po kolei przestawiać. (zajęte miejsce - ISTNIEJĄCA partycja chociaż jest pusta, wolne miejsce - miejsce po skasowaniu partycji klawiszem DELETE)