Laczenie telefon-komputer GT-S5360

Siema, mam problem z polaczeniem telefonu do komputera, opisze jak najbardziej dokladdnie. Mam telefon samsung s5360, wersja androida to 2.3.6. Program to laczenia to samsung pc studio 7 bo on umozliwia polaczenie komputera z internetem za pomoca tel (na tym mi zalezy). Gdy podlaczam tel do kompa i w programie wybieram polacz przez kabel, caly czas szuka i zero efektu. Moze wyjac karte pamieci badz wlaczyc debugowanie usb?

Sterowniki od telefonu zainstalowane? Czy po podłączeniu do komputera telefon jest wykrywany?

Sterowniki sa. w programie wlasnie nie wykrywa. A trzeba wyjac karte pamiecia lub wlaczyc debugowanie?

Ale czy sam komputer z wyłączonym programem wykrywa telefon. Włącz debugowanie. I na telefonie podczas podłączenia nic się nie wyświetla na głównej belce?

Po pierwsze to do tych telefonów uzywwamy progrmu Samsung KIES on jest do telefonów z Androidem. Po drugie w telefonie w ustawieniach -> Komunikacja -> Udostępnianie internetu zaznaczasz po podłączeniu do komputera kablem Udost. przez USB i wsio. Będziesz już użytkował telefonu jak karty sieciowej. PC STudio jest do starych telefonów.

Wczoraj miałem ten sam problem, ale w sieci znalazłem proste rozwiązanie:

Samsung Galaxy Y

1.Podłącz telefon do komputera.

2.Weź telefon i wysuń pasek z góry (pasek powiadomień - ten co wi-fi, gps i inne).

3.Na dole masz tam Pamięć Masowa (czy coś takiego).

4.Klikasz to.

5.I klikasz na Podłącz pamięć USB.

6.Przesyłasz muzykę, filmiki, zdjęcia itp.

@up ale on chce podłacz internet z telefonu do komputera a nie przesłać pliki.

Instaluje się KIES, podłącza telefon, w opcjach internetowych zaznacza się udostępnianie internetu przez USB i w KIESie trzeba znaleźć opcję do łączenia z internetem wsio.

A jak chcesz wgrać pliki przez USB to wyłącz debugowanie i po podłączenie telefonu do komputera trzeba wybrać “podłącz jako pamięć masową”

Jas_fasola , podlaczylem telefon do komputera, w tym pasku gdzie wifi,bt,gps nic sie nie pokazalo. Nastepnie wlaczylem router usb i skonfigurowalo mi polaczenie w komputerze tylko ze gdy klikam w to polaczenie to nie dziala - pisze “brak dostepu do internetu”

Stan polaczenia:

Polaczenie IPv4: brak dostepu do internetu

Polaczenie IPv6: brak dostepu do sieci

edit: gdy podlaczam kabel to w programie laczy sie z tel a gdy wlaczam router usb to program zrywa polaczenie i wtedy konfiguruje polaczenie lokalne ktore ma problemy

Z jakiej sieci masz tego Samsunga? Ja zauważyłem że T-Mobile chrzani ostro softy jeżeli chodzi o połączenie 3G i ustawienia APN a potem są problemy.

Zobacz jeszcze czy w ustawieniach Komunikacji i w Sieci telefonii komórkowaj masz zaznaczone Uzyj danych pakietowych. Jak nie to włącz to odpowiada właśnie za internet i mms-y. Ja dodatkowo stosuję dwie aplikację APN Lock i Onavo Count. Pierwsza do blokowania ustawień APN mogę zablokować internet ale mms-y dochodzą. Onavo jest do monitorowania stanu pakietów internetowych ustawiasz sobie przedział czasowy i wielkość i pięknie pokazuje wykożystanie. Tylko APN Lock nie chce poprawnie działać na softach T-Mobile, chamciuchy namieszali z softem aby cały czas kożystało.

Orange i karta orange frre. Mam wlaczona transmisje danych. Ale gdy polaczam tel (bez karty pamieci) to laczy mi z kies i wlaczam router usb to rozlacza mi sie tel z ki

es, tak powinno byc?

Jest przecież opcja udostępniania połączenia internetowego przez USB w ustawieniach komunikacji. Drugą metodą jest kupienie za 35zł karty sieciowej WiFi TP Linka. Inna sprawdzoną metodą jest program Easy Teethering.