Lagi freez komputera

Witam Serdecznie Drogich Forumiczów

Mam Problem odnośnie Gier, są to różne gry stare,nowe nie ma żadnej różnicy co gorsze parametry komputera nie są takie złe jak na wymagania poszczególnych gier.Problem tyczy się np.gdy gram w niektórych momentach po prostu gra się muli.Dużo ludzi twierdzi ze problem tkwi ze sterownikami ale instalowałem najnowsze ze strony producenta skanowałem antywirem + cclean + spybot.Nawet zainstalowałem program GameBooster , niby wyłacza wszystkie nie potrzebne procesy.

Dane PC :

Procesor:AMD PHENOM(II) X4 955

Płyta główna: MSI 870-c45

Ram: 4GB DDR3 KINGSTONE

Grafika: MSI RADEON HD5770 1GB

Dysk nr 1 - o ile sie nie myle Samsung 500 GB

Zasilacz: Corsair 550W

SYSTEM OPERACYJNY : WINDOWS XP SP3

Gry które się zacinają :np GTA IV, COMBAT ARMS ,LEAGUE OF LEGENDS

P.S mało czasu siedze przed komputerem lubię sobie czasem zagrać dla rozrywki ale właśnie nie wiem jak ten problem rozwiązać

Proszę o jak najszybszą odpowiedź

Dziękuje Mongrad #-o

Sprzęt dość wydajny, nie powinien sprawiać problemów, szkoda że nie sprawdziłeś wydajności w jakiejś popularnej i dobrze zoptymalizowanej grze (COD4, Crysis 2)

Bo gta4 znane jest z zamulania na niemal każdym komputerze.

Możliwe że któryś z podzespołów się przegrzewa, upewnij się że temperatury cpu i gpu są w porządku podczas grania.

Po pierwsze, określenie LAG dotyczy gier online.

Po drugie, masz 4 GB RAMu to zainstaluj Win 7 64bit aby móc to wykorzystać.

Po trzecie, GTA IV na niemal każdym kompie zacina, spróbuj doistalować najnowszego patcha.

Po czwarte, gry oryginalne?

Witaj!

Spróbuj zainstalować starsze sterowniki do karty graficznej. Te nowe często nie chcą współpracować tak jak powinny…

Poza tym, jesteś pewny, że nie złapałeś żadnej infekcji ?

Dla czystego sumienia podaj logi z OTLa ( otl-gmer-rsit-dss-inne-instrukcje-t370405.html )i licz, że jakiś dobry człowiek sprawdzi Ci je pod kątem poprawności. Pozdrawiam!

Akurat najnowsze drivery optymalizowane są pod serie HD6000 jak i HD5000 więc nowsze drivery są lepsze dla hd5770.

Nie takie klocki już widziałem, a myślę spróbować warto.

Może się źle określiłem :d te które gry wymieniłem typowo są online. Dziękuje za wszelkie rady spróbuje zrobić format i zainstalować Win7.Gry darmowe Gta IV orginalna. Np. Testowałem na Mafia 2 to całkiem całkiem czasem tam jakiś zamuł

Raczej z przegrzewaniem się to wątpię jeszcze specjalnie do procka kupy wałem nowe chłodzenie bo te podstawowe z AMD to lipa głośno chodził.Ale z komputerami różnie bywa :D, nic mi nie pozostaje jak format.

Walka do końca - nie format :wink:

Zobacz jakimś programem jakie masz temperatury podzespołów w stresie - jak radzili koledzy wyżej.

I ponownie pytam - czy wykluczasz ze 100 % pewnością działanie szkodników ?

http://imageshack.us/photo/my-images/19 … hgfhg.png/

Zdjęcie Temp podzespołów:

100 % wirusów nie jestem pewien ale każdym skanowałem online itp posiadam noda32 i zawsze było czysto

To jest podkreślam temp bez obciążenia

Mongrad987 ,

Proszę poprawić pisownię w tytule tematu. W celu W celu dokonania zaleconej korekty proszę skorzystać z przycisku Edytuj przy poście otwierającym temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Nie wyłączaj programu i śledź temperatury w czasie rozgrywki. Coś musi powodować takie a nie inne zachowanie komputera.

Jeśli uznasz, że chce Ci się konfigurować komputer od początku po formacie to śmiało, ale jeśli to sprawa sprzętowa to zabawa się zacznie od początku. Pozdrawiam i powodzenia