Witam tak jak w temacie gta 4 mocno mi laguje w grze mam tylko 14 fps a chciałbym wyciągnąć z 40 co ja mam zrobić specyfikacja
Amd Sempron 3400+ 2.01 GHZ 1,50 GB ram karta graficzna Nvidia geforce 210 DDR3 1GB widziałem taki film gdzie typek odpalił na jeszcze gorszym pececie gta iv i wyciąga od 40-70 fps
a i dodam jeszcze że instalowałem patche na grafe i wyciągnąłem jakoś te 20 fps
Na jakim Windowsie działasz. Win7 32 bit czy 64 bit, ?? 64 bit pożera dodatkowe 400, 500 MB dla systemu - jeśli masz 32 bit to spoko, przy czym i tak masz za mało ramów. Minimum to tak 3 GB ram dla systemu 32 bit
Karta graficzna a przedewszytskim jej 1 GB RAM powinno śmigać, ale na minimalnych oraz średnich. Ja mam 1 GB RAM w karcie i mam około 40-50-70 fps BEZ CIENI. Masz za mało RAM-ów w karcie graficznej. Najlepiej to tak, 1,5 lub 2 GB RAM dla karty graficznej dla FULL opcji graficznych
Nie dokadaj kości, ponieważ musi być taktowanie zintegrowane z poprzednią, zalecam tutaj pytanie do kogoś kto sie zna na sztukowaniu nowego RAM do starego. Inaczej nic nie zmienisz, ponieważ RAM-y beda działać na przemiennie, a nie razem. Czy tak jak byś nie dołożył RAM-ów tak naprawdę. Lepiej abyś sobie poprostu kupił 2x2 GB RAM tej samej firmy lub odrazu 4 GB RAM
Powyłączaj Cienie. Cienie w grze pożerają bardzo dużo RAMÓW. bez Cieni i na takim komputerze pójdzie 40-50 fps. Musisz eksperymentować z ustawieniami grafiki w samej grze !!!
Poszukaj może jakiś patrzy i poprawek graficznych dla GTA IV - które zmniejszą wymagania gry przy FULL opcjach. Szukaj Patch poprawiajcy wydajność.