Lagi w Counter Strike na Steam


(Gecube1) #1

Witam niewiem czy w dobrym dziale pisze, ale mój problem dotyczy gry Counter Strike na Steam. A więc ping mam mały bo 10-40 a jak chodze to mnie ścina,a najgorzej jest jak strzelam poprostu wielki lag.. Pojawiło się to z dnia na dzień , bo wcześniej śmigało mi wszystko pięknie i nie było żadnego problemu.Nie pomogł reinstal Steam,czyściłem rejestr Ccleaner,Auslogics Registry Cleaner,RegCleaner,RegCompact, nic to jednak nie pomogło. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

procesor-Intel Celeron 2,66 GHz 2GB RAM

karta graficzna- Geforce 7300 GT 256 MB

Windows XP Home Edition SP2

płyta głowna- ascrock P4I45E (4PCI,1AGP,2DIMM,AUDIO,LAN)

Z Góry wielkie dzięki....Pozdrawiam


(Hitm3n) #2

Zapodaj tutaj swój config, przejrzy się go i może jakieś błędy wychwyci. Może coś namieszałeś :stuck_out_tongue:


(Gecube1) #3

http://wklej.org/id/363590/

cfg jest standard bo robiłem reinstall


(Jacop96) #4

Takie głupie pytanie... na jednym serwerze takie lagi, czy na innych też ?


(Gecube1) #5

na każdym

a i neta mam z neo 1024

jestem podpięty pod port fast

z neo mam wszystko ok


(Nec) #6

a fps jakie masz ?


(Gecube1) #7

60fps


(Hitm3n) #8

cl_updaterate "20" zmień na "100"

sv_aim "1" na 0 (oszuście mały :P)

dodaj ex_interp "0.01" - wymagany od 0.01 do 0.05 na większości serwerów, czasami są tylko 0.01, czasami do 0.03, zależy od serwerów.


(Gecube1) #9

cl_updaterate zmienialem na 100 i było jeszcze gorzej,a interp na moim serwie jest wymagany od 0,01 do 0,05


(Hitm3n) #10

A i jeszcze cl_cmdrate "20" na 100 również.

-- Dodane wtorek, 13 lipca 2010, 07:44 --

Podaj jeszcze parametry, na jakich odpalasz CS''a (rozdzielczość, sterownik , ile bitów i jaka proporcja ekranu ).


(Gecube1) #11

rozdzielczość 1024x768, OpenGL,32bity,Normal

dodam że loss i choke mam cały czas 0

[-o<


(Monczkin) #12

gecube1 , nazwij proszę temat konkretnie, bez zbędnych problemów w nazwie. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przenoszę. Przeczytaj proszę, ten temat. viewtopic.php?f=16&t=394978


(Hitm3n) #13

Spróbuj zmienić na D3D albo Software. Czasami pomaga.


(Gecube1) #14

nic nie daje