Piękny przykład usera, który “lajkuje” wszystkie swoje posty:
Lajkowanie własnych postów jest jak masturbacja. Na dłuższą metę szkodzi.
Cześć,
Temat powstał w marcu i jeżeli cokolwiek w tej sprawie miałoby się zmienić, to już dawno by się zmieniło.
Ja przestałem po prostu zwracać na to uwagę. Jeżeli ktoś w ten sposób chce się dowartościować jego sprawa.
Hej,
Generalnie wystarczy spojrzeć na stosunek likeów do wszystkich postów i od razu widać, że coś jest nie tak.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Nie tak, nie tak, na korzyść nowych. Niektórych minęło wiele lat lajkowania. Dobrze, że na forum nie ma podziału na kotów i starych. Niech mają nowi i korzystają.
Z dystansu, to jest Pochwalony! Z bliska, to jest tak, jak z pyska, czyli nie widać intencji.
Taki siebie polubi? Ma tą możliwość. Wyjdzie na to, że był trafiony, zatopiony, jeszcze etatowi złośliwcy sobie poużywają.
No, ale to nie temat o parasolach, czy wręcz o chronionej małpiej złośliwości na forum. Zastanawiam się tylko nad tym, kto by na forum lubił nowych, bo w regulaminowej formie może być zbyt sztywno i tak mało ludzko, czyli mechanicznie, cyfrowo.
O czym ty prawisz ?
Funkcja została wprowadzona dopiero w najnowszej wersji forum
Jak już to dopiero pół roku.
O tym pisałem, że niektórzy nie mieli nowej możliwości polubienia. “Starzy”, toby mieli i tysiące polubień. Chociaż, to tylko część ostatnich postów można byłoby lubić, bo gro już niedostępne. Ten okres od ponad pół roku, wyróżnia się możliwością lajkowania, ale wcześniej było wiele takich wartych zapamiętania, pochwały i po prostu ładnych, ale nie było przycisku. Do wielu postów już nie można wrócić.
Dwa lata temu pisałem, że najładniej na forum pisze Dimatheus. Wtedy proponowałem chociaż kwiatek uznania. To było przy okazji poruszenia tematu sprawdzania pisowni na forum.
Lajki tego nie zmienią, że kogoś się lubi.
Uważam, że lajkowanie własnych postów jest jak lizanie własnych genitaliów.
Każdy delikwent powinien otrzymać stosowną rangę na forum i to byłoby dla niego wystarczającą karą :mrgreen:
Na Facebooku jest to samo, a jak ma się jeszcze profile powiązane z kontem można się lajkować wielokrotnie Pozostaje pytanie wręcz filozoficzne- czy można nie lubić własnych opinii?
Pewnie, że można lubić własne opinie, co nie nie zmienia faktu, że nie trzeba się z tym obnosić, kolejna sprawa, w przypadku forum technicznego, wyrażona opinia (post) wcale nie musi być merytoryczny/dobrą poradą (niepotrzebne skreślić*).