Witam.
Mam do wykonania plan domowej sieci LAN. Sieć składa się z trzech komputerów połączonych routerem. Mam problem z punktem “Metody zarządzania prawami dostępu”. Nie mam zielonego pojęcia co tam wpisać. Jakieś propozycje?
Witam.
Mam do wykonania plan domowej sieci LAN. Sieć składa się z trzech komputerów połączonych routerem. Mam problem z punktem “Metody zarządzania prawami dostępu”. Nie mam zielonego pojęcia co tam wpisać. Jakieś propozycje?
Oj no może być filtr url, filtr kategori (np. blokowanie erotyki, torrentów itp.) można ograniczyć dostęp dla określonych adresów MAC można podzielić pasmo jakie jest przypisywane określonym użytkownikom, można określić jakie protokoł mają priorytet nad innymi… Można pisać i pisać. Poszukaj trochę w googlach czy tam bingu jak wolisz albo poczytaj chociaż na Wikipedii nie jest to jakieś kompędium z zakresu tej wiedzy ale zawsze to jakiś start
A mógłbyś podrzucić kilka linków? Nie wiem jak sformułować frazę w wyszukiwarce, żeby znalazło to co chcę bo jak znajduje jakieś sieci to z serwerem na Linuksie, albo jakieś inne cuda. Tak przykładowo żebym wiedział co konkretnie szukać.