Używam LanguageTool, by podczas pisania tekstów online nauczyć się przede wszystkim umiejętności podjęcia prawidłowej decyzji o postawieniu przecinka w danym miejscu lub też jego pominięcie. Zastanawia mnie, jakie dodatkowe korzyści dałoby wykupienie wersji premium? Ktoś korzystał? Teksty w języku polskim.
Po pewnym czasie sprawdzania, strona ukrywa frazy do poprawy, wymuszając zakup premium.
Wersja płatna poza ulepszoną funkcją do wyszukiwania błędów stylistycznych i gramatyki, pozwala na sprawdzanie większej ilości znaków no i można sparować je z programami Office.
Co za chytrusy
Za darmo dalej powinna być wersja we wtyczce dla LibreOffice / Apache OpenOffice (kiedyś jej rozmiar wynosił ze 120 MiB). Jak zrobili wersję pod MS Office to raczej głupio by było brać opłaty.
Podobnie powinno być z dodatkiem do przeglądarki, jaki skanuje każde pole textarea witryny (input raczej jest pomijany (pola typu login, hasło, nazwa tematu na forum)) - ale on komunikuje się z serwerem (plik xpi/crx jest mniejszy niż wtyczka z trybem offilne do AOO/LO).
a korzystasz z wersji premium?
Miałem kiedyś abo na 3-4 miesiące, ale spasowałem bo nie potrzebuje aż tak bardzo.
to obecnie czym się wspomagasz przy pisaniu tekstów?
wersją darmową
Jakiś przykład frazy, której LanguageTool w darmowej wersji nie wykryje? Czy do samych przecinków wystarczy darmowa wersja? Z ortografii jestem akurat dobry, tutaj nie mam problemów.
Wystarczy sama darmowa.
Po prostu wrzucaj maks do 30 000 znaków
to dzienny limit?
LT nie jest remedium na wszystkie błędy, co można zauważyć w tekstach.
Limit wynosi 10000 znaków w tekście.
Owszem, ale czasami przy większych wartościach nie wykrywa tak dobrze błędów językowych.
Ale mu chodzi że zawyżyłeś limit o 20 tysięcy znaków (jest już 66% niższy niż ostatnio gdy wczytywałeś w ich dokumentację/regulamin).
a z wtyczki nie korzystasz?
nie