Rozglądam się za laptopem marki Acer.
Miałby mi on służyć do pracy i nauki oraz rozrywki. Obecnie uczę się w szkole średniej, w 2020 jak się uda to pójdę na studia związane z informatyką. Aktualnie mam w domu staruszka na i3 z dedykowaną kartą od nVidia.
W tym budżecie znalazlem
Acer Helios 300
Acer Nitro 5
Acer Aspire 7
Mogę prosić o opinie, który z tych sprzętów wybrać?
A cokolwiek więcej? Kiedy planujesz kupować? Z systemem czy masz licencje? Jak duży dysk SSD byś chciał? GTX1050 / 1050 Ti czy jednak chcesz GTX 1060? Czytałes o voucherze rabatowym dla Omenów HP?
Acer Nitro 5 jest praktycznie identycznym laptopem pod każdym względem poza stylistyki gamingowej z zewnątrz.
Plextor M8PeGN 512GB jest na kościach MLC + 5 lat gwarancji (producenta) - tylko robisz na niego czystą instalacje systemu z pendriva (w trybie UEFI).
Nie polecam
Zależnie ile możesz przeznaczyć proponuje:
MSI GF63RD i 8xxx Nvidia 1050Ti ful HD ISP - mam taki
albo droższy
MSI GP63 Leopard
Ten drugi jak grasz w najnowsze gry na full detalach
Z tych 3 modeli również wybrałbym Aspire 7
Ewentualnie jeżeli chcesz komplet z oddzielnym dyskiem
Alternatywą w dość stonowanym designem
Lenovo Legion Y530-15 i7-8750H/16GB/1TB/Win10X GTX1050Ti
Z dyskiem zaproponowanym wyżej.
Napisałem, że mam do wyboru Acer. Proszę czytać z uwagą.
System itd to obojętnie.
No nie wiem czy 1050Ti czy 1060. Obecnie mam słabą kartę graficzną więc nie mam wymagających gier na swoim komputerze zainstalowanych, ale no wiadomo im wydajniejszy tym lepszy, bo w przyszłości dłużej pociągnie.
Interesuje mnie SSD 120 GB + HDD 1000 GB, ale może być tylko jeden z nich, a drugi dołożę własnoręcznie wtedy.
Chciałbym, żeby był na tyle uniwersalny, że w przyszłości i poprogramuję na nim, i zagram w grę i wyrenderuję film.
Dlaczego stawiacie Aspire ponad Nitro?
Chyba wezmę Heliosa, bo ma oraz gtx1060 i nie jest plastikowy tak jak nitro 5