Na dniach chciałbym kupić nowy laptop. Mój budżet to nieco ponad 7000 zł. Zależy mi na 17 calach, 32 gb ram i dobrze by było aby miał procesor i7.
Przeglądałem już oferty i natknąłem się na ten oto sprzęt:
Czy możecie go polecić?
A może istnieje jakaś inna/lepsza opcja na rynku o tych parametrach?
Sprzęt będzie służył na lata i będzie używany do obróbki video, tworzenia muzyki i najnowszych gier.
Pozdrawiam
I co na ten temat myslisz? Bo ja mam alert przy karcie graficznej. W serii 3000 jest mozliwosć swobodnego żonglowania TDP przez producenta, czyli cięcia wydajności. A tu sklep nie podał ile ta ma.
Drugie zagadnienie, to … czy naprawdę potrzebujesz laptopa? Nie czuję interesu w zakupie sprzętu za 10.000, którego grafika będzie 30% słabsza od 3070 stacjonarnej. Jeżeli chcesz grać, to złóż desktopa, uzyskasz nie tylko większy komfort, ale też i wydajność oraz długowieczność (laptopy raczej żyją krócej). Kwestia większej mobilności takiego lapka jest też względna, poza domem nawet pewnie godziny nie pograsz. No i nie będziesz 10 tysięcy woził na uczelnie codziennie.
Nie potrzebuje stacjonarki bo już ją mam. Szukam jakiejś przenośnej alternatywy dla kompa stacjonarnego.
Wracając do tego ostatniego modelu to TDP wynosi 140 W (bodajże)
Więc zakupiłem już tego laptopa MSI GP76 i jestem mega zadowolony. W najbliższej przyszłości chciałbym wmontować w nim drugi dysk SSD 2 TB. I tu mam do Was pytanie. Jaki będzie odpowiedni do tego laptopa. Zastanawiam na razie się nad tymi dwoma: