Witam mam laptopa Fujitsu Siemens Amilo li2727 i sa w nim 2 sloty pamieci ram i chcialbym sie dowiedziec czy w 1 slocie laptop czytal by 2 gb czy 1 gb to max w 1 slocie ? prosze o odpowiedz
– Dodane 29.08.2009 (So) 13:27 –
refresh !
Witam mam laptopa Fujitsu Siemens Amilo li2727 i sa w nim 2 sloty pamieci ram i chcialbym sie dowiedziec czy w 1 slocie laptop czytal by 2 gb czy 1 gb to max w 1 slocie ? prosze o odpowiedz
– Dodane 29.08.2009 (So) 13:27 –
refresh !
Hej,
Według specyfikacji technicznej - którą znajdziesz tutaj - laptop na poszczególnych slotach obsłuży pamięci maksymalnie o pojemności 1 GB - większe albo w ogóle nie będą widoczne, bądź też wykrywane będą jako 1 GB.
Pozdrowienia ze zlotu
Dimatheus
ale lipa co to jest 2 gb ;/ jak normalnie uzywam 1700mb …
Hej,
No niestety są to ograniczenia sprzętowe układu, na którym zbudowana jest płyta główna (Intel® GL 960 Express) - w tym przypadku nawet aktualizacje BIOSu nic nie da. Zostaje więc wymiana sprzętu na inny.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Witam,
Dzisiaj przyszły mi pamięci 2x2GB (4GB) 800mhz ddr2.
Włożyłem te 2 kości po 2GB do laptopa fujitsu siemens amilo 2727LI.
Jaki efekt? Laptop się włączył normalnie, ale przy ładowaniu systemu windows 10 wyskakuję tzw. blue screen. Sprawdziłem wkładając jedną kość 1GB i drugą kość 2 GB i okazało się, że 1 slot obsługuję 2 GB pamięci a drugi tylko 1 GB. Aktualnie udało mi się zainstalować 3 GB pamięci na tym laptopie. Będę jeszcze próbować zaktualizować bios do najnowszej wersji oraz wgrać system 64 bitowy, może przez to są jakieś ograniczenia? Gdzieś widziałem na forum zdjęcie jak ktoś miał 4 GB pamięci zainstalowane na tym laptopie nie wiem jakim cudem mu się to udało. pozdrawiam