Dzięki @anon44497448, Anchor był oznaczony, nie wrzucałem go do fixa, ale inne narzędzia nie zostały użyte, więc dalej siedzi.
Teraz go dodałem. @Kamil_8719
Polecenia w Trybie Awaryjnym
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Kamil\Desktop\Projekty fixlist.txt (928 bajtów) “Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Po restarcie (w Normalnym Trybie) wklej plik wynikowy.
Wyskoczył błąd mówiący, że ten program najprawdopodobniej został już odinstalowany i usunąłem go z listy zainstalowanych programów. Przez funkcje wyszukaj też go nie znajduje.
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Kamil\Desktop\Projekty fixlist.txt (2,3 KB) “Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Jeśli System odzyskał sprawność, zastosuj DelFix Zaznacz Remove disinfection tools i kliknij Run.
Zaznacz post, który rozwiązał Twój problem. Wystarczy jeden
Co było przyczyna awarii? (oprócz zagraconego systemu oczywiście)
Jakieś wskazówki na przyszłość? (oprócz nie zagracania systemu )
Planuje uporządkować i powywalać wszystkie zbędne rzeczy z dysku (trochę się tego zebrało, komp ma już przecież z 8 lat…) i jak ktoś tutaj w tym wątku zasugerował przejść na Windows 10. Sprzętowo to uciągnie? i3-2328M 2.2GHz, 4 GB ramu…
Tutaj może trochę wykraczam poza temat, ale od jakiegoś czasu zastanawiam się nad Linuxem jakimś…
Co do 1. Zawsze nieuwaga i słaby lub zle skonfigurowany AV. Co do 2. Zainstaluj Macrium Reflect i co miesiąc rób obraz systemu na innym fizycznym dysku. Utwórz dyskietke ratunkową do niego. Jak znów ci sie cos takiego trafi jak teraz to przywrócisz wszystko do stanu rejestracji obrazu systemu na dysku
Jak pamietam to cos podobnego jest wbudowane w Win 7 i 8.
Kiedy cos instalujesz twórz przedtem restore point. Jak cos pójdzie nie tak, cofniesz zmiany. Co do 3. Minimum 8 GB ram i dysk na system i programy musi byc w 1/3 wolny.
Folderom systemowym jak Dokumenty, pulpit, obrazy, muzyka zmień lokalizację na inny dysk, partycję. Co do 4. Na ten sprzęt? Tak. Ale którą dystrybucję? Tego nie wiem. Każdy użytkownik swoją zachwala.