Dzień dobry,
piszę bo mam naprawdę dziwny kłopot z laptopem i już trochę brakuję mi pomysłów jak to rozwiązać. Otóż: laptop ASUS, windows 8.1 uruchamia się normalnie,
- większość programów na pulpicie nie da się uruchomić (kółeczko czekaj i nic),
- dwie przeglądarki działają (przynajmniej przez parę chwil, gdy chcę pobrać jakiś plik np adwcleaner, zawiesza się)
- na pulpicie jest folder z plikami, pliki mają białe ikony, tak jakby nie wczytały się do końca. U góry pasek ładowania się pojawia, ale nigdy nie dochodzi do końca.
- w folderze drzewko po lewej stronie jest nieaktywne, gdy chce przez nie wejść do jakiegoś folderu - zawiesza się.
- po kliknięciu w Mój komputer folder zawiesza się. Nie mam też dostępu do Panelu sterowania.
- ctrl+alt+del i Menadżer zadań - nie działa, brak reakcji.
- polecenie uruchom - msconfig - nie działa, brak reakcji.
- nie mogę wejść do trybu awaryjnego. Podobno w tej wersji zamiast f8 przy starcie klika się “uruchom ponownie” z wciśniętym klawiszem shift - nie działa (napis “trwa ponowne uruchamianie”, kółeczko i nic)
- nie mogę normalnie wyłączyć laptopa
- jedyne jak mogę się poruszać po folderach to przez pasek adresu a i tak wszystkie pliki mają białe ikony.
Proszę was o pomoc. Co podejrzewam to coś z procesem exploratora musiało się zadziać. Może błąd antywirusa? Jakaś infekcja? Zauważyłem, że nigdzie nie mam ikonki avasta.
Przepraszam też, że nie mam logów z FRST, ale jego również nie jestem w stanie uruchomić.
Proszę o pomoc, bo kończą mi się pomysły…
Kamil