Nie moge znaleźć informacji na kilka spraw w kwestii ChromeBooka.
Po pierwsze, czy są chromebooki z minimum 8GB RAM i SSD 256GB?
Po drugie powiedzmy mam smartfona z Androidem i najnowsza w miare wersją message do SMsów i chciałbym, aby smartfon z Androidem po odebraniu SMSa pokazal go w chromeBooku czy jest aplikacja do tego czy tak jak pod Windowsem wersja web-owa?
Po trzecie czy mając iPhone-a i mac mini z M1 warto byloby myslec o przesiadce na smartfon z androidem i ChromeBook, czy to bez sens?
Dobra.
A jak mama ma Huawei P30 Lite to warto by było myślec o chromebooku dla niej, czy jezeli juz laptop od Huaweia bardziej sie zintegruje z tym smartfonem?
Mam starego Lenovo z Core i3 i 4GB ram, oraz dokupionym SSD Crucial SATA 250GB. Ma 4 lata i raz byla wymieniany kabel do monitora od grafiki, nie wiem jak to sie nazywa w laptopach. W kazdej chwili może odmowic posłuszeństwa wiec póki nie ma „gwałtu” coś kupić, można na luzie pedyskutowac o czymś.
Po prostu zastanawiam się czy jak to laptop dla rodziców 70+ i 80+ do przeglądania internetu to czy nie lepiej planować coś na Linuxie w senie sprzet dobrany do Linuksa i wiadomo, że dziala bez kombinacji samemu, czy pozostać na windowsie?
Chce na luzie podyskutować, dowiedziec sie jakich producentów laptopa z Linuksem oglądać, na co w tym zwracać uwage przy laptopie z gotowym wgranym Linuksem. Ogol nie przejrzałem, cena laprop z Windowsem, a z Linuksem nie wiele sie różni.