Cześć
chciałam Was prosić o pomoc w wyborze laptopa o przekątnej matrycy 17,3’ do grafiki komputerowej. W dużej mierze będę pracować z pakietem Adobe, od czasu do czasu w programach 3D oraz przy montowaniu filmików.
Zależy mi na mocnym sprzęcie, by wszystko sprawnie się generowało, renderowało i eksportowało. Bardzo dobre odwzorowanie kolorów.
Widełki cenowe to około 6.000-7.000 zł
Przekątna 17,3 średnio nadaje się do pracy w terenie, a jeśli nie do tego, to nie bardzo widzę sens kupowania laptopa.
Dużo lepszą maszynę z odpowiednim monitorem (monitorami), czy procesorem do pracy przy grafice złożysz na bazie PC.
Mi odpowiada, ponieważ już mam doświadczenie z takim laptopem, gdy dojeżdżam często do klientów.
Zerknij na ten model HP:
Czym wyróżniają się na tle innych? Poza dobrą kalibracją.
Kalibrację i tak trzeba wykonać samodzielnie, ale wyróżniają się ogólną jakością wykonania. To serie dedykowane dla biznesu, z bardzo dobrych materiałów.
Poza tym oba mają 4 gniazda na RAM, więc dadzą się rozbudować w przyszłości - reszta komponentów też bardzo dobra. Tylko to masywne kloce, jak zresztą większość 17" konstrukcji o mocnych parametrach, ale o tym pewnie już wiesz mając innego laptopa w tym rozmiarze.
Najlepiej jakbyś przejrzała recenzje do których linkowałem w pierwszym poście.
A myślałaś o laptopie 15,6" + monitorze 24"-27" ???