Laptop dla programisty/studenta max[3500]

Ostateczna decyzje musisz podjąć sam uwzględniając na czym ci bardziej zależy.

Nie byłoby też źle jak byś się przeszedł do jakiegoś elektromarketu i poprosił sprzedawcę o zamówienie obu na sklep w celu ich obejrzenia. Wiem z doświadczenia ze powinni się zgodzić, szczególnie jak się nie wygadasz, ze nie masz zamiaru tam kupować :wink:

Na żywo łatwiej ocenić jakość wykonania, sztywność konstrukcji (no jakości zawiasów nie ocenisz raczej:D ) i jakie robi wrażenie. No bo umówmy się, zakup tez musi sprawiać przyjemność wiec wrażenie jakie będzie robił tez się liczy :wink:

Szczerze mówiąc mam tego Asusa Tufa, i jeśli chodzi o szybkość jest fajnie. Jeśli chodzi o gry to w CSGO na low 200FPS stałych, GTA V 80 na wysokich. Polecam owego laptopika :slight_smile:

a sprawdzales ile Ci dziala bez ladowania czy nie ?

Bez ładowania wszystkie z procesorami H licz realnie z 3 godziny. Procesory z U na końcu lub w nowych modelach G powinny 5 godzin bez pierdnięcia. Tym bardziej jak nie będziesz grał to w ogóle bez dedykowanej ( na Integrze Intela teraz pykniesz nawet CS:GO).
Czepiasz się że w Dellu System, ale za to masz firmę, którą daje największe szanse, że laptop przeżyje 10 lat.

Nie wspominając o jakości wsparcia technicznego czy serwisu gwarancyjnego :wink: Gdybys chciał zmienić system to tez masz największe szanse, ze np pod Linuksem wszystko będzie działało od strzała :wink:

Panowie o to chodzi temu się czepiam tego systemu bo moge na nim zaoszczedzić względem sprzętu.Wiem słyszałem o dellu ,że są porządni.

Jeśli już mówimy o laptopach z zintegrowana grafika to macie jakieś fajne modele do 3500 zł ?

Dell, jak i MSI nie posiadają matryce IPS. Z grafiką zintegrowaną będzie w parze słabszy procesor.
Choć wybierając z tych dwóch bardziej kierowałbym się w strone MSI.

Z zintegrowaną grafiką
Dell Inspiron 5593 i5-1035G1/16GB/256+1TB/Win10 IPS

Edit. zdecydowanie wersje bez pro.

A skoro nie potrzebny system to Pro tym bardziej.

1 polubienie