Hej, potrzebuję małego, lekkiego laptopa. Jedynie na czym mi zależy to, żeby sprawnie chodził. Znałazłam parę propozcji na allegro, czy ktoś mógłby spojrzeć na ich parametry, czy do takiego zwykłego użytkowania ( przeglądanie internetu, praca biurowa w wordzie) dadzą radę?
Wiem, że są to sprzęty poleasingowe, ale w tej chwili potrzebuje czegoś taniego, a działającego. Może macie jakieś inne propozycje?
Do tych wymagań wystarczą. Postaraj się jednak może poszukać czegoś z ekranem FHD. Przeglądanie netu będzie bardziej komfortowe. Ale jeżeli ci to nie przeszkadza to nie ma sensu za bardzo cisnąć. Bo potrzeby masz małe więc i laptop nie musi być jakoś szczególnie wyżyłowany techniczne. I spokojnie kupuj Delle. I nie daj się namówić pewnemu znanemu tutaj użytkownikowi, który każdemu wciska przedpotopowe thinkpady które wyglądają jak radzieckie czołgi z II WŚ.
Lapropy poleasingowe są bardzo dobrej jakości, sam używam, tyle tylko że miałem wcześniej 12" i więcej bym nie chciał - po prostu jest za mały do pracy. Raczej polecałbym poszukać czegoś z 14" i tak jak ktoś pisał rozdzielczość przynajmniej hd+ (1600x900) - 1366x768 to trochę za mało, ale da się pracować. Można poszukać czegoś typu T440 - bardzo dobre lapki i w sumie też bardzo smukłe i małe