Nie kieruj się na razie CS GO. To chodziło płynnie na mojej gts450, 4GB ram i procku AMD Athlon II x4 64 bit i to na FHD na wysokich detalach (tam może dwa jakieś efekty wymagały trochę zaniżenia) i miałem te stabilne 60 klatek. A teraz o kant roztrzaskać i nadal brak poprawki do lepszej optymalizacji. Ale cóż… Podejrzewam, że chłopaki z mocniejszymi sprzętami niż ja mają problemy z tą grą też. Jak ja widziałem, jak powstają tematy o lagach i spadkach FPS i jakie sprzęty mają osoby piszące o tym problemie… Przecież u nich powinno to chodzić na najwyższych bez zająknięcia. Tak więc o czym mówić.
Podmień pamięci na 2x te w linku, masz 0 170 więcej i są tańsze, Ryzeny (i zintegrowana grafika) bardzo lubią te dodatkowe i obsługują do 2933
https://www.morele.net/pamiec-goodram-irdm-x-ddr4-4-gb-2800mhz-cl16-ir-x2800d464l16s-4g-4151139/
jeżeli na poważnie myślisz o grafice, to naprawdę rozważ tańsza obudowę, tańsza płytę, tańszy ram , ba nawet ze 20 zł na zasilaczu uciułasz jeszcze i weź 2400G, jest on droższy ale jego nie będziesz musiał zmieniać przez kilka lat nawet do porządnych kart typu 1660ti/1070ti
https://www.morele.net/procesor-amd-ryzen-5-2400g-3-6ghz-4mb-box-yd2400c5fbbox-979762/
Wątpie, że chodzi ci o sp vero l2, bo to jest przyzwoity zasilacz i sam podajesz sp elementum więc musiałbyś hypokrytą, a odnośnie drugiego masz pod spodem recenzje, możesz powiedzieć co ci nie pasuje a nie pisać pierdoły
Odnośnie wyboru starego della dla firm z 8 letnim procesorem na ddr3 (pewnie jeszcze tych wolniejszych) i płytą główną robioną specjalnie pod te modele (przez co problematyczną jeżeli coś się zepsuje) oraz teoretyczną gwarancją 36 miesięcy już to widzę…
Przy okazji zostało pominięte, że potrzebujesz systemu operacyjnego chyba, że sam będziesz instalował
Ogólnie LC są OK, nie jest to na 100% jakość i kultura pracy tych wszystkich goldów po 300 zł, ale w zestawach budżetowych do powiedzmy 2000 jest to rozsądny kompromis miedzy noname po 50 zł z Allegro i pozłacanymi cudeńkami z salonu Sam mam LC 350w i nie narzekam.
Przedział 2000 to niebo i ludzie tutaj mamy 1200.
W skrócie masz 2 opcje do wyboru. Albo nowy. Czyli coś jak w ostatnim koszyku jak ci budżet pozwala albo używany typu:
broń Boże nie ten pomysł z dellem