Laptop do 1200 zł do cs go

Witam, czy jest szansa, na znalezienie jakiegoś laptopa do CS GO, Minecraft albo GTA V. A jeśli się nie uda to czy dało rade by znaleźć jakiegoś gotowca do 1200 zł? To moje wymagania : CS:GO ok.60 płynnych i stałych klatek, może być więcej, GTA V Nie wiem czy coś wykombinujemy, ale też ok. 60. The Forest ok. 60 itp. itd. ogólnie, żeby w większości gier było 60 klatek, tylko ten cs go to może przewyższyć.
ODRAZU MÓWIĘ!!!
Nie będę składał komputera, bo mam 12 lat, i nie wiem w ogóle jak to zrobić :wink:
Jedyne co mg zrobić to wymienić kartę graficzną albo procesor xD :smiley:
A, i proszę o nie pisanie komentarzy typu : pójdź do sklepu komputerowego, złożą ci i będziesz miał, ponieważ już nie raz pisałem taki temat i niezbyt mnie takie odpowiedzi zadowalały.
A do tego kupiłem obudowę, aby składać (wydawało mi się, że umiem, taki lekki gówniarz ze mnie), a teraz łażę po grupkach facebookowych, żęby ją sprzedać xD. Dziękuję.
SPRZĘT MOŻE BYĆ UŻYWANY

2500U +2x4 GB RAM cena ~2000PLN za 1200 dostaniesz netbooka, podkładkę do ubijania kotletów lub mocno wyeksploatowany sprzęt. Może i znajdziesz, ale chcesz potem sam rozkręcać i wymieniać np. dysk lub pastę na procku? W lapku gorzej niż w desktopie :wink:

Wiesz co… robisz problem jak koń pod górę, za cholerę nie widzę różnicy miedzy kupnem g…na na Allegro i zapłaceniem 50zł w sklepie za poskładanie. Finalnie dostajesz to samo gotowe w kartonie, z tą różnicą, ze w sklepie wkładasz co chcesz a nie jakieś pamięci np. 1x 8 GB 2133, które vege ubijają do poziomu dna…

Po pierwsze:

powinno być “Od razu”, plus za prawidłową liczbę wykrzykników.

Hahaha… o boże i 60 fps przy gta 5.

Hahaha… Wykombinujemy :smiley:

*żeby

Odnośnie składania laptopa i kupienia obudowy nie mam zielonego pojęcia o co Tobie chodzi :slight_smile:

ale jako, że mam dobry humor:

W tym przedziale cenowym przy takich wymaganiach cudów nie oczekuj. Poza faktem, że jest uszczerbiony i de facto, stan w jakim był eksploatowany jest nie znany, to chyba najlepsze na co możesz liczyć.

Dopiero teraz zdałem sobie sprawę jaką głupotę robię, ok, zrobię tak jak pan marcin napisał, tylko sprzedam tamtą obudowę co mam a kupię jakąś ładniejszą. Przepraszam, i dziękuję. A to mój zestaw który mam zamiar kupić : https://www.morele.net/inventory/info/a87910a8/ Czy wszystko się zgadza?

W zestawie wymieniłbym zasilacz, najlepiej nie znajdujący się na czarnej liście i ze sprawnością 80+ oraz podstawowymi zabezpieczeniami.
Jeżeli internet masz po wifi to karta wifi albo adapter. Oraz pytanie czy masz dodatkowy dysk a jak nie to czy 240GB ci starczy. ~60 GB zje ci z czasem system, 65 na gta V, 15 cs go, 18 gb formatowanie czyli
158 z 240 zostanie ci 82gb na resztę, z czego dobrą praktyką jest mieć 20gb wolnego na dysku więc 62gb na inne zdjęcia, filmy, gry. Reszta wygląda ok

Ok, może ten zasilacz? https://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-vero-l2-500w-spc164-977142/ tylko kurcze chciałbym sie wyrobić w max 1300 zł. Internet mam przez kabel ethernet, a wydaje mi sie, że podziele to tak, że 100 gb na system, a 140 na gry i duperele

Albo ten https://www.morele.net/zasilacz-kolink-core-500w-kl-c500-1065611/ troche tańszy

Jeżeli się nic nie zmieni i Valve nie da normalnej aktualizacji, to można zapomnieć o pograniu bez lagów i spadków fps. Gra jest paskudnie zoptymalizowana. I niejedna osoba o tym mówi.

Ty się mnie nie słuchaj, ja Ci podałem najłatwiejsza i najbezpieczniejsza drogę, gdybyś miał odwagę i zmysł małego majsterkowicza złożyłbyś coś co najmniej o połowę wydajniejszego i… starszego (awaryjnego). Skoro jednak masz taki a nie inny wiek i umiejętności oraz ban od rodziców na grzebanie, to lepiej na gwarancji wszystko sklepowej. Jakbyś z używanych sam poskładał byłoby jeszcze “a po co brałeś to, pewnie sam popsułeś składając i teraz nie działa” :wink:

Takie ryzyko niestety jest, CSGO jest zabugowany na maxa. Natomiast GTA V powinna wyciągać na Full HD, ale nie na maksymalnych oczywiście z 50-60 fps na 2200g.

Wow, mega ci dziękuję, jesteś prze-miłym człowiekiem. A to 60 fps na FHD w GTA V to jest moje marzenie :D. Dziękuję, pewnie zestaw się zmieni, ponieważ dopiero na to zbieram, ale mam nadzieję, że ceny zmaleją :smiley:

Również dziękuję panu @aesereht

Powiem tak ten vero to całkiem przyzwoity zasilacz i jeżeli będziesz chciał coś rozbudowywać w tym zestawie to wystarczy.

Nie koniecznie musisz brać 500w zasilacz chociaż przy późniejszej rozbudowie nie będziesz mieć problemów. Ten zestaw powinien ciągnąc mniej niż 300w. Wiec zasilacz 350w powinien wystarczyć. Wszystko zależy jak ciasny będziesz mieć budżet.

Jeżeli chcesz tańszy zasilacz 350w to dobierz ten
https://www.morele.net/zasilacz-lc-power-350w-lc6350-v2-3-634214/

Dziękuję, temat do zamknięcia

A teraz zamieszać w głowie.
Bierzesz taki komp (gwarancja 36 miechy)

Zasilacz SilentiumPC Elementum 450W i grafikę gtx 1050. Zamykasz się w 1200 zł i grasz we wszystko na wyższych ustawieniach niż chciałeś.

Dolicz jeszcze 200 zł: po 50 na bilet kolejowy dla Ciebie w obie strony 50 za hostel i 50 zł za godzinę pracy żebyś wymienił zasilacz i podłączył kartę :wink: Jasne, byłoby wydajniej, ale drań nie chce nawet śrubki dokręcić sam :wink:

Kolego czemu polecasz szitowe zasilacze…

Proszę Cię… Zmiana zasilacza jest prostsza niż CPU, a pisał że da radę.

Zależy jeszcze od obudowy, w niektórych lekko wyjmiesz, w innych, na górze masz mało miejsca, ze można przywalić np. w radiator procka. W takiej sytuacji trzeba uważać :wink:

Co nie zmienia faktu, że CS GO może dobrze chodzić, ale nie musi z powodu optymalizacji gry po któreś tam aktualizacji wcześniejszych.

Ale mi w głowie namieszaliście :smile: Ale ja jednak chyba pozostane przy tym co mam teraz, jedyna co można zmienić to zasilacz na jakiś inny, bo jak będę chciał grafikę włożyć to sylwestra będę miał w domu :sweat_smile: Zmieniłem zasilacz i dysk https://www.morele.net/inventory/info/6f884592/