Cześć,
chciałbym kupić nowego laptopa do 1500 złotych, piszcie jakieś propozycje, co do laptopów.
Pozdrawiam.
Cześć,
chciałbym kupić nowego laptopa do 1500 złotych, piszcie jakieś propozycje, co do laptopów.
Pozdrawiam.
Chyba netbooka na atomie, napisz co chcesz i do czego, ale szczytem sukcesu będzie i3 ryzen 3 z 4 gb ram
Jedna uwaga: brak systemu operacyjnego. O ile komuś to przeszkadza.
Wziąłbym wersję z HDD i dokupiłbym 240-tkę SSD. Wyjdzie taniej, a w dodatku zostanie dysk HDD
Przeznaczony byłby do grania, ale w takie słabsze produkcję, typu Minecraft, ale po prostu chciałbym kupić nowego laptopa, bo mój obecny już bardzo wolno chodzi, są problemy z włączaniem, baterią. Przeglądałem oferty na allegro i w cenie 1300 złotych, był procesor i5, 2 rdzeniowy, 2,6 GHz, 8GB Ram, całkiem mocna bateria i karta graficzna Intel HD 4000, nie znam się na kartach graficznych
Nie wiem czy Minecraft da radę.
Jeżeli chcesz “grać” to skreśl wszystko z “kartą graficzna intel”, bierz Ryzena 2200U z vegą 3, to też integra, ale “Daje ardę” z jakimiś grami. Konieczna jednak bęzie rozbudowa RAM do 2x4 GR (może być używane), dysk może zostać HDD od biedy
Albo Pasjans i sprzęt chociaż z matrycą FHD i dyskiem SSD.
Może uda się Tobie sprzedać tamtego i dołożyć coś.
Jest z nim bardzo wiele problemów, złącze rozwalone od słuchawek, bateria kilka minut wytrzymuje, problem z włączaniem tak jak mówiłem, potrzebna mu była mu naprawa, która do tanich, by nie należała.
Tak na prawdę możesz kupić przestarzały rozwiązaniowo sprzęt i pograć w prawie nic, lub kupić przyzwoity rozwiązaniowo sprzęt i też pograć w prawie nic.
Minecraft Windows 10 Edition może wyrobi w miare komfortowo na tym co kolega podesłał, ale na Java Edition już bym nie liczył.
No właśnie w Minecraft gram na 60 fps, przy normalnych ustawieniach, a porównując mój laptop, a ten co chciałbym kupić, to ten co chciałbym kupić jest o wiele lepszy, we wszystkim wygrywa, lepszy procesor, karta graficzna, bateria, itp.
Uprzejmie informuję, że wspomniany wyżej laptop nie posiada “karty graficznej”. Posiada on tzw. integrę, czyli jednostki obliczeniowe grafiki w procesorze, to primo.
Secundo: upatrzony laptop to eksponat muzealny hd 4000 wszedł w życie w 2012, prawdopodobnie konstrukcja jest tak stara jak Twój obecny.
Wątpiłbym więc czy to nowy, o baterii po tylu latach w pudle wolę nie myśleć.
Nie pchaj się w intele 4 generacji, odpuść atomy z n.
Za 1300 zł nie dostaniesz laptopa a złom
W tej cenie do gier zostają Ci używane. Szukaj z pełnym procesorem i5H/M dodatkowo GTX960m/GTX860m.
No to już sam nie wiem, czy dam radę kupić coś dobrego do 1500 złotych.
Jak chcesz używane, to kolega podał target gtx 960/860, jak nowe to poluj na 2200u. Dysk wymienisz na ssd, ram dodasz, a procka z integrą nie ruszysz. Taka moja rada
Poważnie chcesz taką padlinę?
Znacznie lepiej wyjdziesz kupując jakiegoś poleasinga za tą kwotę.
Pewnie lepiej by wyszedł, ale tutaj minus taki, że większość poleasingowców ma integre intela, a na ~~ HD 4000 gamingu nie będzie…
Na takim nowym do 1500 będzie zapewne lepszy gejming…
Laptop nie służy do grania.
BTW do 1500 ThinkPad W520 z matrycą FHD, i7 oraz Quadro 1000m.
Wiem że Quadro niezbyt się sprawdza w grach ale napewno lepiej niż nowa padaka z marketu do 1500.
Jakość bez porównania i wydajność również.
Dochodzi kwestia systemu, zaoszczędzisz bo wersja z 2GB więcej ramu jest bez systemu w tej samej cenie a potem musisz kraść albo uzywac Linuksa gdzie swoją drogą i tak nie pograsz…
No i to ma sens
Ewentualnie, coś takiego, ale i tak wychodzi ze 100 więcej (trzeba dodać RAM).
Ewentualnie jest taki z Quadro2000, są też z matrycą 1600x900 co mniej będzie wymagać od grafiki ale lepiej chyba dołożyć tą stówę za porządny sprzęt niż wyrzucić kasę na plastikową padakę…