Laptop do 2000 PLN - leasing

Cześć!

Szukam laptopa do 2000 PLN. Ewentualnie mogę dołożyć 100-200pln jeżeli coś mi się spodoba.

Co jest ważne, musi być w sklepie możliwość wzięcia sprzętu w leasing.

Z wymagań innych

• dotykowy ekran
  • podświetlana klawiatura
  • musi działać Wiedźmin 2.

Może być bez systemu.

Będę na nim przeglądał internet, pisał i montował amatorsko wideo.

Ryzen 2300u lub 2500u powinien dać radę z grą na low (konieczne 2 kości pamięci i min 8 GB razem), za 2k może nową 2300u dostaniesz, ale dotykowych nie znam :wink: I3 i Atomy z N będą zbyt słabe graficznie ;-)Wodotryski w stylu podświetlanej klawiatury i dotykowego ekranu przenoszą Ciebie w okolice 3000 :wink:

Do Twojego użytkowania to budżet jest trochę mały, chyba że kupno używanego.

Z nowych
Lenovo Ideapad 330-15 i3-8130U/8GB/240 MX150
Lenovo Ideapad 330-15 Ryzen 5/8GB/240

Na to co podałeś masz za mały budżet i to tak najmarniej ze dwa razy.

Uch, rozumiem że nie ma szans na Wiedźmina i montaż?

A DELL Inspiron 5378 lub KIANO Elegance 14.2 Pro N4200 4GB 32GB+120SSD W10

Zrezygnowałbym wtedy z tego montażu i wiedźmina, został przy tym co mam.

Kiano sobie odpuść całkowicie, bo to szmelc okrutny. Modelu sprzętu Ci nie doradzę, ale jak Ci się uda w 2,5K zmieścić z czymś nowym na poziomie i5/8GB RAM i SSD to chyba będzie spory sukces.

Weź pod uwagę, że leasing za darmo nie jest i na elektronikę do tanich nie należy. Możesz spróbować innego podejścia: znaleźć sprzęt z ratami Allegro (20 rat x 0 %), a wcześniej dogadać się ze sprzedawcą żeby do sprzedanego przedmiotu wystawił fakturę na firmę pomimo zakupu ratalnego. Nie ze wszystkimi tak się dogadasz, ale są tacy którzy na to pójdą.

Ogólnie Kiano i inne narzędzia oparte o płytkę tabletu odpuść, to tylko maszyna do pisania/ teriminal do poczty internetowej. W laptopach do 200 tysięcy celuj najlepiej w Ryzena 2300U minimum, 2200U (2 rdzenie) do video może być lekko słabowity. Optymalna byłaby konstrukcja z 2500U, ale wtedy już wychodzimy ponad 2000, a w tym przedziale już coś z intelem i zewnętrzna grafiką może być :wink: TYlko żadnych tabletów z N4200, na tym się potniesz, a nie zmontujesz video :wink:

1 polubienie