Laptop do 2000 zł Lenovo Ideapad 330

Witam wszystkich :wink: Chcę zakupić laptopa do 2000 zł do zadań standardowych: internet, muzyka, film. Co sądzicie o tym: https://www.x-kom.pl/p/489396-notebook-laptop-156-lenovo-ideapad-330-15-i3-8130u-8gb-256-win10-mx150.html#Opinie

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam, Piotr.

Cześć, wiesz co wg mnie olej dedykowaną grafikę. Albo coś z Ryzen 2500U albo tak jak tu i3 co najmniej 8 generacji/8GB RAM i SSD m.2. Jak zadania typowo Internetowe to można zastanowić się nad bardziej mobilnym jak 14". Jak nie jest to sprzęt do pracy to ewentualnie jak Cię takie sprawy nie bolą to można wg mnie równie dobrze poszukać poleasingowego z dobrą gwarancją, i5/8GB RAM i SSD.

Dziękuję panicagaming za wiadomość. Zastanawiałem się również nad poleasingowym laptopem. Ale po prostu nie wiem na jakie parametry najlepiej patrzeć. Dzięki za wskazówki :wink:

Przykładowy fajny poleasingowy (te laptopy to żywe legendy jeśli chodzi o jakość i długowieczność) od bardzo dobrej firmy.

Tego Lenovo możesz kupić jeżeli:

1. Nie przeszkadza ci jego przedpotopowy wygląd. Laptop po prostu jest brzydki.
  2. Matryca to nie FHD. Być może to kwestia przyzwyczajenia ale nie wyobrażam sobie przeglądania netu na matrycach mniejszych od FHD. Próbowałem i naprawdę nie mogę się przyzwyczaić do mniejszych rozdzielczości. Komfort przeglądania netu na matrycy FHD jest nieporównywalny i na twoim miejscu celowałbym właśnie w rozdzielczość FHD

Właśnie uznałem, że przy 14" HD+ jest wystarczające, ale co kto lubi i do czego jest przyzwyczajony.

Mi akurat na wyglądzie laptopa nie zależy :wink: Fakt faktem matryca jest dla mnie ważna - filmy :wink: Generalnie nie wiem czy moge tutaj robić reklamy, ale jest taka strona restartplus.pl Mają tam duży wybór laptopów poleasingowych. Może znajde coś dla siebie?

Co do jego ceglowatosci się zgodzę, ale z rozdzielczością bym nie przesadzał, bo i tak będzie miał pewnie większe zagęszczenie pikseli (ppi) niż ty na stacjonarce - niż ja na stacjonarce na pewno bo mam FHD na 27 calach :stuck_out_tongue:

Wg mnie bez sensu względem tamtego.
Jak masz kontakt z kimś z tej firmy to powiedz, że tylko pod przymusem (Twój pomysł) skorzystałem z tej strony. Co za baran ustawił odświeżanie po kliknięciu każdej pozycji w filtrze. Dodatkowo po zamianie sortowania wywala cały filtr…

Zgadzam się z Tobą co do tego filtra i odświeżania, mega irytujące;-) Trafiłem na stronę, bo google mi podpowiedziało :wink:

O, ten Dell to dużo lepszy wybór od tego wcześniej zaproponowanego Lenovo. Komfortowe przeglądanie netu, matryca IPS FHD = to jest coś nieporównywalnego z tym gówienkiem co miał Lenovo, W10 prof na pokładzie na SSD.
Jeżeli laptop ma być używany do netu, filmu, pracy biurowej, multimediów ogólnie, to jest to bardzo dobry wybór.

Dzięki Panowie za rady;-) Dell mnie zainteresował;-) Dzięki raz jeszcze!:wink:

W tej cenie jesteś w stanie dostać nowy, przyzwoity model.
Dell Inspiron 5593 i3-1005G1/8GB/256/Win10 IPS
Huawei MateBook D 15.6" i5-8250U/8GB/256/Win10
Oba posiadają matrycę FULL HD IPS z szerszymi kątami widzenia oraz wagą poniżej 2kg (na 15-calowy laptop to dobry wynik). Huawei dodatkowo wydajniejszy procesor oraz aluminiową obudowę. Dell pełną podświetlaną klawiaturę.