Cześć, szukam dla dziewczyny laptopa na studia.
Cena: do 2500 zł
Główne kryteria: lekki, mały, (opcjonalnie dobra bateria)
Żeby działał MS Office, przeglądarka, filmy itp
Proszę o ciekawe sugestie. Z góry dzięki
Kilka znalazłem ale wolę oddać je do waszej opinii:
Daj sobie spokój z tymi dziadami
Tutaj Łap prawdziwą lekką rakietę.
Procesor, który jest znacznie ponad wymienione potrzeby (2 rdzenie/4 wątki), 8GB RAM pozwoli na otwarcie kilku różnych programów i wielu zakładek w przeglądarce internetowej bez przycięć, rakietowy dysk SSD m.2, czyli najszybszy typ dysku w laptopie, do tego system, niezły wygląd, 14" FullHD i waga 1,33kg.
Matryca FULL HD IPS, procesor na poziomie i5U 8 generacji, aluminiowa obudowa, podświetlana klawiatura, konfiguracja z dyskiem SSD i 8 GB ram, również system w cenie.
Taniej z procesorem 8 generacji podobna konfiguracja
4GB RAM to wg mnie mało na dzień dzisiejszy, dysk 128 GB, czyli 90-80 GB odliczając system i kilka podstawowych programów to też mało. Dodatkowo mam 2 Lenovo w domu i więcej nie chcę, więc może też dlatego…
Trochę sprzeczne wymagania Jako maszyna do pisania + monitor do youtuba wystarczy nawet tabletowy atom xxxxx, ewentualnie Nxxxx mały lekki 14 cali dostaniesz za niecałe 1000 zł. Słaby procek = długa żywotność, Za 2500 jest już nawet coś z sensowną konfigguracją Ryzen 3/5 (gdyby chciała pograć w Simsy, to Atop nie da rady, I3 też słabo, Ryzen znośniejszy ;-))
Jest to ultrabook z 14 calową matrycą, posiada dostatecznie duży SSD oraz dostatecznie dużą ilość RAM-u.
Cena jest jaka jest, ale po zapisaniu się do newslettera NeoNet-u robi się taniej. Poza tym mają fajną opcję z ratami(oczywiście 0%), że dziś kupujesz na raty, a pierwsza rata do spłaty wyszłaby w maju - więc nie odczuje się tego aż tak mocno.
Nie co najlepszego, a zaczyna lecieć jakaś reklama średnio udanych lapków raczej ;-0
A to 120GB SSD, a to i5 z 4/8,z ram w single channel i bez grafiki za 3000 zł do pisania.
Do pisania starczy Atom na 4 rdzeniach, tani i lekki plastik, do multimediów(gier) Ryzen 3/5. I3/i5 niepoprawi wydajności Worda, a do multimediów integra… słaba;)
Witam @panicagaming W tym modelu ASUS VivoBook S14 S410UA i3-7020U/8GB/256SSD/Win10 RAM jest rozszerzona przez sklep Xkom tak samo gwarancja jest realizowana przez sklep a nie produenta. Czy sklep robi to dobrze i mozna zaufac? Zna ktos moze ich serwis montazowy od kuchni ?
Dopiero teraz ponownie sie zalogowałem na to forum, ale po dwóch latach użytkowania przez żonę dalej jest bardzo zadowolona aczkolwiek ona nie ma wielkich potrzeb, netflix i google chrome działa bez zarzutów