Szukam laptopa w cenie do 3000 zł (raczej nie chcę więcej, bo tak można wyciągać w nieskończoność, a ja nie śpię na pieniądzach). Jestem studentem, więc będę go używał głównie do pracy, nauki i przeglądania internetu. Nie montuję, nie jestem grafikiem komputerowym, najprawdopodobniej w ramach pracy będę używał tylko pakietu Windows Office.
Zależy mi na tym, aby był dobrze wykonany (klapa znajomego puściła po zaledwie 2 latach użytkowania), wydajny (wydajność > pojemność), mobilny (często będę go woził do domu i z powrotem, a w przyszłości także do pracy), całkiem cichy. Jeżeli w coś będę na nim grał, to ewentualnie w League of Legends, nie przewiduję zajmowania pamięci innymi grami. Zaawansowane programy też sobie raczej odpuszczę.
Ciężko to pogodzić. Now MX 3xx, szczególnie 350, mają być znośnymi GPU. Obecnie, o ile pojawia się słówko gry, to tylko coś od 1050/rx560x i wyżej. Jeżeli nie zależy Ci na grach, to ten Asus TUF, ale niekoniecznie “aż” z 1650. Natomiast na 100% minimum 12, jak nie 16 GB RAM. Integra vegi, przez debilny bios, pewnie 2 GB RAM na sztywno zje, a 6…lipa.
Proszę Cię, LoL to prymitywna gra o minimalnych wymaganiach. Ja bym szukał czegoś z Ryzen 2500/3500U i dyskiem m.2. Mam taki zestaw, więc wiem co mówię, ja osobiście wybrałem tylko słaby model.
Myślę że wystarczy w zupełności Acer Aspire 5 i5-10210U/16GB/512 MX250 Srebrny
Matryca FULL HD IPS o szerszych kątach widzenia, częściowo aluminiowa obudowa slim dzięki czemu posiada niską wagę, podświetlana klawiatura pełna wraz z numeryczną, procesor 10 generacji niskonapięciowy, wytrzyma sporo dłużej na baterii. Jest wystarczający do biura czy multimediów z dużym zapasem. Grafika dedykowana do mniej wymagających gier typu Lol.