Proszę o pomoc z wyborem laptopa do 4500 złotych. Niestety moja stacjonarna już dogorywa po wielu latach ciężkiej pracy i należy się jej zasłużona emerytura. Wcześniej specjaliści z tego forum bardzo trafnie mi pomogli z doborem PC i służył on dobre kilka lat bez żadnej ingerencji. Ze względu na zmianę priorytetów laptop głównie mi będzie służył jako pomoc naukowa (zapisywanie notatek, jakieś proste kalkulacje w excelu itd.) oraz sporadycznej gierki online ze znajomymi, również zależy mi aby laptop nie miał milionów kolorowych światełek i nie rzucał się strasznie w oczy. Próbowałem sam zrobić research i wybrać coś samemu, ale ze względu na ilość tego wszystkiego oraz różnych konfiguracji nie byłem sam w stanie podjąć decyzji i zdecydowałem się poprosić kogoś kto o wiele lepiej się zna na temacie. Propozycje znalezione w sieci, które mnie zaciekawiły to:
Oczywiście jeżeli laptopy wybrane przeze mnie są do chrzanu to dajcie znać, oczywiście proponując coś co mieści się w budżecie.
Dzięki za pomoc !
Interesują mnie takie gry jak cs:go league od Legends czy może cod:warzone, głównie skupiam się na grach online bo nie czerpie przyjemności z gry w single już od dłuższego czasu.