Laptop do AutoCad 2020 - Junior / mid / senior

Cześć,

Tak jak w tytule.
Tylko Dell

Wymagania AutoCad 2020

Myślałem nad:
Senior:

Mid

Junior:
https://www.morele.net/laptop-dell-precision-m3540-1015112957904-6200897/

Z tym, że ceny wydaje mi się troszkę za duże.
Może ktoś doradzi, i dopasuje względem stanowisk i cen.

Ja, osobiście, za 15 calowego laptopa do AutoCAD bym pomysłodawcę walnął w łeb solidną obudową :wink:
Niech sobie i laptop będzie, ale tu by lepiej monitor podpięty się sprawdził, projektowanie na 15 calach jest możliwe, ale ni to wydajne ni wygodne…

Co do laptopów: złe nie są, ale mam wrażenie, że zawężając się do Della trochę przepłacisz.

1 polubienie

Dell Precision to dobry wybór. Puszukałbym jednak w bardziej wyspecjalizowanych sklepach jak np. Hitech, kuplaptopa, Kuźniewski, dellowo itp. Morele to nie najlepsze miejsce do kupowania biznesowego sprzętu.
Jeśli w autocadzie nie robisz wielu rzeczy 3D, to możesz też sprawdzić tańszą serię Latitude.

Kupuj oczywiście jedynie sprzęt z 3 letnią gwarancją NBD on-site.

@anon7248146
Nic nie przepłaca. To jest sprzęt do pracy. Licząc, że każda godzina przestoju to kilkaset złotych straty kupowanie czegokolwiek z wyjątkiem biznesowych serii z gwarancja NBD on-site jest nieporozumieniem.
Słusznych rozmiarów monitor zewnętrzny (a najlepiej kilka) oczywiście trzeba w biurze mieć. 43’’ 4k kosztuje ok. 2000 brutto. 32’’ 2K poniżej 1000zł. Zakładam, że skoro pytanie jest o laptopy to jest tu istotny czynnik pracy w terenie. Jeśli nie to pewnie lepiej sprawdziłby się komputer stacjonarny (sporo taniej od takiego laptopa można np. mieć Ryzen 3900x + 64GB RAM + kilka TB SSD NVMe. Inna liga wydajnościowa).

… to można zrezygnować z NVidia Quadro - ta karta podbija cenę laptopa nawet o 50%.

Nawet więcej niż 50%.

Modele które podałeś są niedostępne. Najtańsza opcja z Quadro dalej bliżej 10k zł.
Dell Precision 7530 i7-8750H/16GB/256/Win10P P1000

Problem w tym że z konsumenckich Dell jest tylko kilka modeli z serii G, godnych uwagi.
Inne firmy również posiadają gwarancja NBD (ewentualnie podobne).

Niestety tylko dell i tylko laptop.
Nbd min 24 miesiące.

Oczywiście praca w biurze wiążę się z monitorem, inaczej tego nie widzę.

Finalnie ustawiłem tak:

junior:

mid

Senior