Technicznie już lepiej, ale wybierając te same części i zlecając poskładanie wyszłoby taniej
No i osobiście byłbym raczej za AMD 2/3600, 6 wątków u Intela w perspektywie 4-5 lat może być problemem w grze
Laptop do 3,5k? Z systemem?
Jeżeli tak to dostaniesz sporo wydajniejszą konfigurację
ASUS TUF Gaming FX505 R5-3550H/8GB/512/Win10
Pamiętaj że ram czy dysk zawsze możesz wymienić, procesora czy grafiki nie wymienisz.
Acer Aspire 7 i5-8300H/16GB/256SSD/W10X 1050Ti
Karta graficzna wydajniejsza od GTX1050.
Pomoże ktoś mi poskładać stacjonarkę ? Powiedzmy cena jak podanego zestawu z x-kom
Witam
Moja propozycja zestawu w podobnej kwocie. Jest bez systemu, więc cenowo zostawiłem lukę na system. W mojej propozycji masz szybsze dyski. Pierwszy to systemowy M.2 PCIe, który jest szybszy od zwykłego M.2. Drugi to patriot Burst 2,5", który jest szybszy od klasycznego HDD 7200rpm. Ma to znaczenie jak na drugim dysku chcesz trzymać gry. Do samych multimediów szkoda kasy na SSD i może być HDD 3,5" 7200rpm. Obudowana, ale z dwoma wentylatorami w standardzie. Jak obudowa ma być z oknem, to oczywiście można zmienić, podobnie jak każdy z podzespołów w mojej propozycji. Zasilacz o sprawności 80+Gold z częścią kabli odpinanym tzw. pół-modularny. Jest też tańsza wersja bez odpinanym kabli, która nie ma pomarańczowej obwódki.
Za bardzo poszedłeś w dyski ssd i m2, ich wpływ na grę jest bliski 0. W normalnym użytkowaniu tez różnicy nie ma zauważalnej (nie kopiujesz codziennie 400 GB plików jako hobby). Wystarczy 512 SSD + HDD, natomiast zaoszczędzone środki można spokojnie na 1660TI przeznaczyć różnica 200zł. Do rozważenia też czy intel i5, czy Ryzen 2600. Ja bym ten drugi sugerował (wątki).
W jakiej cenie zestaw? Z systemem czy bez?
Ten zestaw Michała bardzo spoko tylko zmień budę na i z kodem rabatowym studia jest taniej ram o 30 zł