Szukam nowego laptopa dla syna, przeznaczenie do grania, cena do 4000zł, koniecznie z GTX1050/GTX1050Ti. Mam już kilka modeli na oku jednak interesuje mnie czy Waszym zdaniem ceny laptopów wzrosną na przełomie sierpnia/września z powodu nowego roku szkolnego? Mam wrażenie że w czasie wakacji ceny spadły, zastanawiam się kiedy kupować … np. ten: https://www.komputronik.pl/product/491469/lenovo-legion-y520-15ikb-80wk01frpb-.html
Laptop do grania to wyrzucone pieniądze w błoto (to jest oczywiście moje zdanie). Do gier taniej kupić konsolę. Jak chcesz w tych samych pieniądzach coś mocnego do grania to kup komputer stacjonarny.
Dopiero od Y720 warto było by kupić, nawet była promocja w komputroniku właśnie ale już wszystkie wyprzedali. Ale taka akcja jeszcze może się powtórzyć w innym sklepie.
Waszym zdaniem ceny laptopów wzrosną na przełomie sierpnia/września z powodu nowego roku szkolnego?
Jeśli kości RAM by wreszcie staniały to było by taniej, to samo tyczy się cen kart graficznych.
W ciągu kilku najbliższych tygodni Lenovo i HP pokaże nowe laptopy z procesorami Coffee Lake-H.
Czy przy karcie GTX1050Ti różnica między i5, a i7 będzie aż taka duża? Chyba nie, wolę dokupić dysk na M.2.
Co do cen to już widzę spadek rzędu 10-15%, obserwuję kilka ofert na Allegro, ceny spadają ze względu na wakacyjny przestój.
Pytałem syna czy chce desktop’a, czy laptop’a, wybrał przenośną wersję, nie dziwię się, bo zabiera rokrocznie kompa na wakacje, grają z kolegami w CS’a.
W grach praktycznie różnicy nie zauważysz tym bardziej nowy i5H 8 generacji ma zbliżoną wydajność do i7HQ 7 generacji, do gier to i tak w pełnie go nie wykorzystasz z GTX1050ti. Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/240+1000/Win10 GTX1050Ti FHD
Matryca FULL HD matowa IPS, solidne aluminiowe wykonanie przy tym stonowany design nie jest typowo gaming w przypadku spotkania z Klientem nie będzie z tym problemu, podświetlana klawiatura na biało wygodna ładnie komponuję się z czarną obudową laptopa, dwa dyski wewnątrz laptopa duża wygodna dysk SSD na system i najważniejsze programy, HDD na dane oraz projekty, przyzwoite głośniki jak na laptop, system w cenie koszt system to 400-500 zł. Plusem jest uczciwy stosunek ceny do wydajności.
@FXJ@Gajwer zachowajcie pozory rywalizacji i szanujcie siebie wzajemnie, albo skończy się eldorado z reflinkami i nabijaniem kasy z linkowania na forum. Szkoda mojego czasu na niańczenie dorosłych panów. Jak macie jakiś problem ze sobą to załatwcie to w 4 oczy. Jak któryś wpadnie na pomysł zaraportowania zachowania drugiego BEZ żadnej przyczyny to z automatu zaliczy ostrzeżenie, a za recydywę wyleci na banicję na określony czas.