Laptop do The Sims 3

Cześć, proszę o pomoc.
Chciałabym kupić nowego laptopa, na którym będę mogła w miarę gładko grać w The Sims 3 ze wszystkimi dodatkami. Cena to dla mnie dość elastyczny temat, ale powiedzmy, że max to 4-5 tys., proszę o wskazówki na co powinnam zwrócić uwagę.
Czy ktoś z Was gra w The Sims 3 ze wszystkimi dodatkami na laptopie?

To pójdzie nawet na netbooku za 1000 zł :wink:
A na poważnie:
chcesz rozsądny laptop multimedialny, na którym w cos spokojnie pograsz, czy wypasiony gamingowy potwór, którego w Simsa wykorzystasz w 5 %?
NO i jaka przekątna ekranu, jak ma być domowym, to bym 17 sugerował, ja przenośny, to 15. Inne wymagania?

Nie pójdzie :slight_smile: Smaży mój domowy laptop :slight_smile: Problemem nie są wymagania samej podstawy, a gra z dodatkami. Wiem, że lag będzie zawsze i to przez to, że gra jest źle zaprogramowana, ale oczekuję w miarę spokojnej rozgrywki. Czy będę potrzebowała do tego rozsądnego laptopa multimedialnego, czy wypasionego potwora, to już pytanie do Was. Będę go używać wyłącznie w domu, bateria też nie jest problemem.

A jaki jest domowy laptop?

Ogólnie szukałbym mniej-więcej czegoś takiego, zawsze można ram np. do 12 podnieść, nawet chyba powinna wejść i laptopowa grafika kiedyś (są na 100% wersje z nią). Procek też znośny 4/8. Minus: Matryca nie ejst Full HD :wink: Alternatywa są ze strony Intela I3-8xxx z grafiką mx 130/150.

Link informacyjnie, pewnie na morelach, xkom allegro sa podobne, może tańsze i lepsze, tego wyrzucił google :wink:

Możesz spokojnie dać tutaj zabezpieczanie modelu z i5H i GTX1050, nawet w przyszłości nowe simsy pójdą na lepszych detalach.

Oczywiście tańsze konfiguracje wystarczą, choć jeżeli planujesz grać w nowsze odsłony nie schodziłbym poniżej takie konfigurację.

Po co 1050 :wink: za tyle to jest 1050ti HP Pavilion Power z kodem prima-sale za 3399 zł

• Intel Core i5-8300H
  • Dwa dyski SSD i HDD
  • Fajne głośniki B&;O PLAY
  • 1920 x 1080 (FullHD)

Dwie uwagi: 15 cali i na kij takie ceny z dedykowana grafika do simsow:-) vega spokojnie medium na 60fps utrzyma … tutaj zaś dopłacać za mniej wygodny monitorek i niepotrzebną kartę :wink:

Sprawa rozbija się o to, że producenci i sklepy maja ubogie możliwości konfiguracji lapków i albo biurowce albo gamingowce - dużych casualowych ze świecą szukać.

Zgadza się, tylko za nie wielką dopłatą dostanie sporo wydajniejszy model, jeżeli wyjdzie nowa odsłona simsów to vega może być nie wystarczająca.

Zobacz sobie Dell G3 3579 . Procesor i5-8300H, karta GT 1050 Ti, 8 GB RAM i SSD 256GB to specyfikacja aż nadto wystarczająca. Natomiast lapek ma świetną matryce IPS FHD gwarantującą bardzo dobry obraz z ostrymi i żywymi kolorami, jest solidnie wykonany z wysokiej jakości aluminium, bardzo dobrze rozwiązana jest kwestia chłodzenia. Imo lepsza opcja niż żyłowanie specki w tym budżecie.

Konfiguracja droga i kompletnie nie opłacalna za tą cenę dostanie sporo wydajniejszy i lepiej wyposażony model

I7 i GT 1060 do the Sims… spoko, tylko gaming na 15 calach, to chyba pojęcie z gatunku PR, nie ergonomii pracy (tak praca przy PC powinna mniej-więcej wyglądać zgodnie z przepisami w RP :stuck_out_tongue: )