https://www.hyperbook.pl/sklep/pl/
Cześć. Zastanawiam się nad kupieniem laptopa gamingowego. Trafiłem na stronę hyperbooka, wydaje mi się, że mają najlepszy stosunek ceny do jakości. Jednak mam parę pytań/wątpliwości.
-
co w ogóle sądzicie o tej firmie? Warto kupować od nich lapki? Po różnych filmikach wydaje się ok pod względem wydajności, ale nie wiem jak ze wsparciem gdyby coś się działo itd
-
Jak z dostępnością? Wiem, że jest teraz problem na rynku GPU. Na niektórych lapkach jest napisane, że realizacja dopiero po 4.01.21, w niektórych, że tydzien czekania, a w niektórych nic, żadnej informacji, więc pewnie mają na stanie. Jak to wygląda w praktyce? Jest możliwość zamówienia i otrzymania go na drugi, trzeci dzień?
-
Ceny. Jak sądzicie, warto teraz kupować laptop gamingowy? Wiem, że dla desktopów nie za bardzo, ze względu na wysokie ceny i małą dostępność, ale jak to się ma do cen lapków?
-
chyba najważniejsze. Chciałbym zakupić albo gtx 1660 Ti 6gb albo rtx 2060 6gb z procesorem i7 10750H, ewentualnie nad amd Ryzen 7 4800H. Ceny od 4700 do 5500. Co sądzicie o tym zestawie?
-
do wyboru jest na tej stronie dodatkowy
"zaawansowany układ chłodzenia"
za +199zł, do tego za dopłatą +49zł
"Thermal Grizzly Kryonaut na CPU i GPU - 12,5 W/mK"
lub + 69 zł
" Alphacool Subzero na CPU i GPU - 16 W/mk"
.
Ponadto odnośnie wi fi, domyślnie jest
" Intel Dual Band AX200 Wi-Fi 6 + Bluetooth M.2"
za dopłatą 99 złmogę mieć
Killer Wireless-AC AX1650 2.4 Gbps + Bluetooth Gaming M.2
.
Co o tym myślicie? warto dopłacić za zaawansowany układ chłodzenia i lepszą pastę? Jeśli tak jaką? I jak to sie ma z tym wi fi i bluetooth? Jaka rożnica jak dopłacę te 99zł?
Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie konkretne odpowiedzi.