Witam, mam monitor Belinea 1954-S1W oraz kartę NVIDIA GeForce Go 7400. Żeby podłączyć go do laptopa, używałem przejściówki D-SUB na DVI, no i przez dłuższy czas, wszystko było w porządku. Dopiero po czasie wystąpił problem, mianowicie, laptop się włączył, a na monitorze wyszła tylko informacja “brak sygnału”, oczywiście laptop go wykrywa, ale nic poza tym. Sprawdziłem kabel, monitor oraz przejściówkę, wszystko działa oraz wymieniałem sterowniki karty, jak i instalowałem do monitora.
Tu pada moje pytanie:
Z czym może być jeszcze problem? Czy to złącze na karcie, czy może coś w systemie?
Pozdrawiam.
EDIT:
Mam jeszcze jedno pytanie.
Czy da się w jakiś sposób przełączyć monitor na tryb pracy: cyfrowy (SOURCE), ale przez system?
Na moim monitorze da się go tylko ustawić przez “MENU”, którego i tak nie mogę włączyć (brak sygnału), gdy jest podłączony do laptopa.
Zobacz czy kabel się nie poluzował (również od strony monitora), zdejmij i mocno dociśnij przejściówkę, zobacz czy monitor działa na innym komputerze. Nie przełączaj na tryb cyfrowy ponieważ D-SUB to tryb analogowy! Być może zmieniłeś na cyfrowy i dlatego pojawił się problem!
Niestety nie pomogło, sprawdziłem kable, nawet wymieniałem. Monitor działa na innym komputerze.
Co do tego trybu, to on właśnie jest ustawiony na analogowy i chciałem sprawdzić, czy na cyfrowym zadziała, niestety nie potrafię go zmienić. Ponieważ podczas podłączenia monitora do laptopa, nie ‘łapie’ sygnału, jest on wyłączony i wejście w “MENU” monitora jest niemożliwe.