Laptop HP i aplikacja Quick Play-powiazania plików

Witam wszystkich.Nie chodzi o Quick Playera.Ten z tematu to aplikacja preinstalowana na laptopach HP (między innymi).Mam od kilku dni problem z odtwarzaniem plików AVI (po jakimś czyszczeniu dysku…chyba).Odtwarzacz powinien obsługiwać tego typu pliki a nie ma do niego ustawień zaawansowanych ponieważ jest poza systemem.Jak mu zwrócić powiązania plików?Niektóre klipy idą a inne tylko “słychać”…W Media Center wszystko jest bez zarzutu.Komputer to laptop HP Pavilion dv 9334(us).Próbowałem już wyrzucać go z kompa i znowu wkladać…zaktualizować i nic.Nie chcę go wyrzucać bo jego zaletą jest obsługa przez pilota IR.Pozdrawiam.

Proszę o zmianę tytułu na bardziej konkretny.

Użyj opcji zmien.gif

Pomocne może być zapoznanie się z TYMI informacjami.

zmieniłem tytuł.O.K.

Nie jestem specjalistą od komputerów i zadawanie pytań w tym temacie nastręcza mi pewne problemy(zwłaszcza jeżeli mam do czynienia z takowymi).

A na marginesie, znalazłem rozwiązanie mojego problemu i postaram się pomóc komuś jeżeli na taki trafi.Pozdrawiam.

jeśli znalazłeś rozwiązanie to już teraz podaj

w.g. wielu nieuważany… :cry: jednak jest to bardzo dobry dodatek do wspomnianych “laptopów” (i nie tylko) . Probując cokolwiek odtworzyć w QP albo w WMP bez odpowiednich kodeków, nie ma takiej możliwości :?

polecam zainstalować odpowiednie kodeki, jak nie pomoże skorzystać z forum- w dziale problemy :stuck_out_tongue:

dokładnie tak jak powiedział"xulu".Niestety w dziale pomocy nikt nie użył nazwy aplikacji,stąd problem z rozwiazaniem.W moim przypadku pomogło usunięcie wszystkich kodeków jakie zawiera WMP Clasics, to on coś popaprał (albo i ja jak czyściłem kompa).Wyrzuciłem go z systemu (łącznie z rejestrem).Zainstalowałem Codecs Pack dla Visty i śmiga aż miło.Bałem się grzebać głębiej w kodekach bo kiedyś juz (na XP) narobiłem sobie bigosu.Zacząłem od tego i pomogło.Pozdrawiam.