Przecież jest wałkowane przez cały wątek, że CapsLock miga 3 razy …
Przepraszam już zapomniałem początku
coś się ■■■■**o ale co tego nie wiem dodam, że to laptop nie pierwszej młodości ma już z jakieś 4 lata jednak pracował bez zarzutów. Ktoś napisał wyżej, ze może źle podłączyłem wentylator ale w tym laptopie owego wentylatora nie ma a co do reszty to podpiąłem tak jak było podpięte przed tym jak go rozkręciłem
… a strumień powietrza przy wywietrzniku z boku jest od obrotów dysku twardego?
Sprawdź jeszcze czy tak samo sprzęt zachowuje się na samej baterii (o ile w ogóle jest jeszcze sprawna) oraz na samym zasilaniu sieciowym.
Sprawa wygląda następująco. Rozkręciłem go, czyściłem spirytusem i teraz po złożeniu gdy chcę go odpalić CapsLock przestał migać tylko F12 oraz dioda po prawej stronie (chyba od procesora) zapala się na jakieś 2 sekundy po czym gaśnie
To spróbuj jeszcze włączyć go bez podłączonej klawiatury. Od tego się nie zepsuje, a sprawdzisz, czy to ona jest winna, czy ten sok jednak spowodował inne problemy (np. z pamięcią RAM).
Jak masz klawiaturę na USB, to możesz ją podłączyć.
@Radek68 odpiąłem już wcześniej jednak nic to nie dało. Po podłączeniu jej dalej CapsLock mrugał 3 razy. Nie wiem czy teraz nie ma gdzieś spięcia na taśmie od zasilania (takie wystające metalowe 4 tasiemki z białej taśmy) gdyż Caps Lock przestał reagować a miga tylko ta boczna dioda oraz F12. Naciskam power i na jakieś 5 sekund zaświecają się owa dioda i F12 po czym gasną.
Wiesz, w ten sposób to ciężko będzie go zdiagnozować… Jak byś miał RAM na podmianę, to można jeszcze to sprawdzić, ale generalnie nie jest to łatwe przy tego typu usterkach.
Co sam możesz jeszcze zrobić? Odepnij HDD, DVD (jeśli jest), a poza tym sprawdź czy wszystko dobrze podłączyłeś, może zapomniałeś wpiąć jakiś konektorek (ileż razy sam zapominałem…).
Jakie miasto? Jak Wrocław, to może coś mam w szufladzie z RAMu