Cześć, po włączeniu laptopa lenovo g50-80 zauważyłem, że coś jest nie tak z klawiaturą - po wciśnięciu przycisku C wypisuje mi randomowe znaki np. “Cc*z”, po wciśnięciu backspace ekran stawał się ciemny. Zauważyłem, że cała klawiatura nie działa tak jak trzeba, ponieważ nad przyciskami CapsLock oraz NumLock mam małą diodę które świeci jeśli dane przyciski są włączone - jednak po wcisnięciu danych przycisków dioda się nie zapala. Podczas uruchamiania laptopa ciągle miga mi dioda od baterii (tak jakby była rozładowana), po ponownym restarcie ze 100% baterii pokazało 0%. Podłączając ładowarkę mam ciagłe “ładowanie” ale od 20 minut mam 0% naładowania, po odpięciu ładowarki laptop się wyłącza.Sterowanie touchpadem działa, natomiast przyciski touchpada już nie. Początkowo myślałem, że może laptop został zainfekowany, przeinstalowałem windowsa (10) (wraz z formatem wszystkich partycji) i problem nadal występuje. Tyle, że przed tym zajściem laptop działał w 100%, natomiast po restarcie zaczęły się pojawiać te dziwne problemy które opisałem powyżej. Ktoś z was miał coś podobnego? Jak widać problem na pewno nie leży w systemie, boję się, że może chodzić o płytę główną.
Czyli skoro piszesz, ze przeinstalowałeś system to mamy rozumieć, że podczas instalacji laptop zachowywał się normalnie skoro instalacja przebiegła prawidłowo i problem wystąpił ponownie już po zainstalowaniu nowego systemu?
Podczas reinstalacji klucz wprowadziłem bez żadnych problemów i opcje które wskazuje się myszką podczas instalacji też działały
I kiedy po nowej instalacji znowu te problemy powróciły? Czy laptop działał normalnie? Czy to się stało na przykład gdy zaktualizował system? Czy po instalacji instalowałeś jakieś aplikacje i dopiero po instalacji którejś z nich problem wystąpił?
Dopytuję się tak bo dla mnie to dziwne, że skoro laptop który tak dziwnie się zachowuje pozwolił na prawidłową instalację nowego system wraz z jego aktywacją. Bo skoro na to pozwolił i problemy powróciły po instalacji to przyczyną może być jakaś aktualizacja lub aplikacja którą zainstalowałeś po instalacji systemu.
Po prostu wyłączyłem laptopa i po włączeniu pojawiły się problemy które opisałem. Żadne aktualizacje nie były wgrywane. Po reinstalacji windowsa problemy nadal istnieją te same. Nic przed pierwotnym wyłączeniem komputera nie usuwałem
Jeżeli laptop ma wyjmowalną baterię - wyjmij ją i włącz go na samym zasilaczu. Sprawdź czy nadal występuje ten problem.
To samo. Dodatkowo zauważyłem, że przy próbie odpaleniu laptopa i wyboru użytkownika nie mogę kliknąć “Zaloguj” przez co muszę na nowo odpalić i za którymś razem uda się zalogować. Dodatkowo czasem podczas uruchomienia laptopa słyszę 1 głośne piknięcie z głośników