Laptop nagle nie laczy z wifi i nie wykrywa zadnej sieci

Witam!

Tydzień temu kupiłem nowego laptopa SONY vaio. Sprawował się idealnie. Ma windows 7. Korzystałem z wifi w domu i z sieci intranetowej w szkole, gdyż mamy projekt nauki na laptopach oraz sieci wifi szkolnej. Wszystko działało sprawnie i ładnie, aż do dziś. Wracam ze szkoły, gdzie wszystko było okej z laptopem, a tu wyskakuje mi jakiś komunikat o karcie tunelowej turado czy coś w tym stylu. Zignorowałem to, ale nie zostałem połączony z siecią moja domowa, jak zwykle automatycznie, bo tak sobie ustawiłem. Odświeżałem listę i nie wykrywało sieci, resetowałem komputer i nic. Włączałem i wyłączałem mechanicznie suwakiem wifi. Nic to nie pomogło. w /cmd ipconfig nie widać jakby mojej karty, jak w szkole podawałem mac adres to tam było duzo informacji i nazwa mojej karty itp. teraz jest tylko karta turado połączenie lokalne 2 nośnik odłączony. Potrzebuje działającego wifi na laptopie jak najszybciej. Proszę o pomoc. Słabo znam się na komputerach, a muszę mieć wifi, żeby w szkole funkcjonować.

być może serwer DHCP padł i nie przydziela ci adresu IP.

Lub również może to chodzić tlyko o to, że przy podłączeniu komputera w szkole twoj adres MAC został przydzielony do innej sieci. Odłącz z prądu modem na 10 sekund i ponownie podłącz, następnie włącz przeglądarkę. Jeżeli poprosi o podanie adresu MAC modemu to wpisz go ( znajduje sie pod spodem modemu)

Ewentualnie sterownik zaczał szwankować i wywalil błąd jakis, na samym koncu co zrob to odinstaluj i zainstaluj ponownie sterownik w menedzerze urządzen sterownik karty sieciowej.

Możesz krok po kroku opisać z tym sterownikiem ? Mam windows 7 od tygodnia i słabo ogarniam

sprawdz w menadżerze urządzeń i w ustawieniach kart sieciowych czy ją widać.

może jakiś konflikt albo stery się wysypały.

to jakieś tirado to nie wiadomo co to. Doczytaj dokładnie co tam jest napisane.

Kolejna sprawa to raczej jakieś tunelowane połaczenie samo z siebie się nie stworzyło …

pzdr

Wykrywa moja kartę, ale pokazuje z wykrzyknikiem żółtym. Karta to Atheros AR9285 Wireless Network Adapter. Wyświetla się, ze to urządzenie nie pracuje poprawnie, ponieważ system WIndows nie moze zaladowac sterownikow wymaganych dla tego urządzenia. (kod 31)

Kliknąłem żeby poszukał sterowników i wyświetliło się ze mam aktualne, tylko jak on mógł to sprawdzić bez polączenia z internetem o.O ?

zidane ,

Proszę poprawić pisownię w tytule tematu i w opisie problemu. W celu edycji swojego posta proszę skorzystać z przycisku Edytuj.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Znalazłem to: http://support.microsoft.com/kb/299357 , ale nie mogę tego wykonać ponieważ trzeba być jako administrator, a jak znalazłem jak to zrobić i wpisuje w cmd to jest odmowa odstępu 5 :frowning:

dałem rade, ale nic nie pomogło