Laptop nie uruchamia sie


(system) #1

Witajcie.

Zainstalowałem na Acerze TM 8100 - Windowsa xp sp2, wszystko przebiegło pomyślnie, komputer pierwszy raz sie uruchomił...działa...ale tylko raz

Kolejne NORMALNE uruchomienie - po ekranie ładowania Windowsa robi się biały ekran...zmieniający odcienie - i nic sie nie uruchamia.

Jak uruchamiam jako AWARYJNY albo OSTATNIA ZNANA DOBRA KONFIGURACJA to działa, wszystko sie włancza - oczywioście w okrojonej wersji.

Co jest nie tak?

pierwszy raz mi sie takie coś zdażyło...macie jakieś pomysły?

Z góry dzięki i pozdrawiam


(Veers) #2

http://support.microsoft.com/kb/315222/pl


(system) #3

No tak poczytałem sobie o opcjach trybu awaryjnego, ale dalej nie wiem czemu nie chce mi sie uruchomić Windows w trybie normalnym i jak naprawić to.

Formatowałem komputer juz 2x i cały czas występuje ten problem.

HELP


(Łukash) #4

Nie bardzo łapie się w tym problemie,ale może trzeba :Start>uruchom wpisz msconfig >ok i zaznacz Uruchomianie normalne


(Daniel73 11) #5

Czy instalowałeś jakieś sterowniki ? Może od karty graficznej?


(system) #6

tak zaraz po instalacji zainstalowałem ściągnięte z internetu sterowniki do tego laptopa - bo orginalna płytke zgubiłem.

sterownik ATI zainstalował się bez problemu, ale Windows dalej się nie uruchamia...

Jak wciskam uruchom normalnie to po ładowaniu systemu biały ekran sie pokazuje...i nic

i przy każdym uruchomieniu jest ekraz z wyborem opcji uruchamiania...a to chyba nie jest normalne...


(Daniel73 11) #7

Wejdź poprzez tryb awaryjny do systemu, odinstaluj sterowniki i według mnie powinno działać.