Witam posiadam następujący problem, mój laptop nie wykrywa dedykowanej karty graficznej jaką jest AMD Radeon HD 7600M. Mój model to NP350E7C-S05PL
To świeży system, czy ma już trochę i nagle przestało widzieć? Odinstaluj wszystkie aplikacje amd i radeona po czym zrestartuj lapka.
Ogólnie to na tym laptopie używałem na początku Windowsa 8 i wszystko było git obydwie karty graficzne działały tak jak należy i były widoczne w menadżerze urządzeń. Około 2 lata temu przeniosłem się na Windowsa 10, możliwe iż wtedy przestała być ona wykrywa ale nie jestem pewien bo laptopa używam tylko w sumie do przeglądania internetu więc nie poczułem żadnych spadków wydajności.Wszystkie programy amd i radeona mam odinstalowane, dodam też iż w Intel Driver & Support Assistant pokazuje się iż wszystko jest aktualne i niczego nie wykrywa. Zainstalowałem Samsung Update i tam pokazuje się iż mam opcje zaktualizowanie sterownika do karty graficznej ale mam do wyboru Windows 7/8/8.1 ale nie mam 10. Czy uważasz że powinienem zainstalowac Windowsa 8 i wtedy zauktalizować kartę za pomocą tego samsung update ?
Olej takie programy, one nie aktualizują sterowników w swojej bazie prawie wcale…
Instalowanie Windowsa 8, ani 8.1 nie jest dobrym pomysłem.
Zrobiłeś o co prosiłem wcześniej?
Tak odinstalowałem wszystkie programy i zrestartowałem.
No dobra teraz coś pokazuje w menadżerze czy nic? w usuwaniu programów masz amd catalyst?
W menadżerze nadal nic jest tylko Intel HD Graphics 4000, nie,nie mam amd catalyst.
Sprawdź czy nie masz wyłącznej dodatkowej karty w BIOSie.
Właśnie w tym jest problem że nie mam takiej opcji w Biosie bo sprawdzałem wcześniej.
Pobierz GPU-Z i zobaczymy co wykryje.
Teoretycznie Masz dokładny model 7670M.
Wybierz swój system i pobierz Catalyst software.
https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/amd-radeon-hd-7000m-series/amd-radeon-hd-7670m
Próbowałem już tak, nadal wyświetla się tylko Intel HD Graphics 4000.
Pobierałem już ten sterownik wcześniej pisze że instalacja została ukończona pomyślnie ale nadal jest tak samo.Przy próbie włączenia AMD Catalyst Control Center wyskakuje mi błąd
Pobierz sterownik ze strony Samsunga…
Jak chce pobrać to mam do wyboru tylko Windows 7/8/8.1
Spróbuj do windowsa 8.1
https://drivers.amd.com/drivers/beta/Win10-Radeon-Software-Adrenalin-2020-Edition-20.1.4-Jan27.exe
A próbuj normalny sterownik pobrać na moim laptopie normalnie działał (działał bo sprzedałem laptopa ) . Mam Radeon HD 8750M
Dziwna sprawa pisze tak jakby był link uszkodzony lub niedostępny.