Laptop nie wykrywa karty graficznej

Mam laptopa na którym mam zintegrowaną kartę graficzną oraz GTX 1660 ti jednak teraz nie mogę odpalić panelu sterowania NVIDIA ani nawet znaleść mojej karty w menedżerze urządzeń wcześniej jeszcze pokazywało go w ukrytych urządzeniach jednak teraz nie pokazuje ani w ukrytych ani w skanie zmiany sprzętu

Naprawdę prosiłbym o pomoc

Co “w międzyczasie robiłeś”? Aktualizacje, driver boostery etc?

miałem jedynie rano aktualizacje systemu kiedy jeszcze karta działała
potem wyłączył się jeden z monitorów i nie wykrywa karty

OK, to na poczatek spróbowałbyś może przywrócić system do stanu sprzed aktualizacji?
A najlepiej, jeżeli masz live CD, to dla pewności odpal na moment Linuksa i powiedz, czy on widzi kartę.

Bo rozumiem, ze karta nie znikła w czasie aktualizacji, ale dopiero po niej? To jest dziwne.

Poprostu rano zobaczyłem że mam aktualizacje do zrobienia po tym wróciłem i zobaczyłem że monitor po HDMI mi nie idzie a potem wchodzę w menedżer urządzeń i karta była tylko w ukrytych a potem już wogule

A przywróciłem system do momentu sprzed aktualizacji i nic się nie stało zrobiłem jeszcze format i też nie pomogło

a live cd sparwdziłes z Linuksem? Bo jeżeli żaden OS nie widzi, w BIOS nie wyłączyłeś (sparwdź) , to zaczyna wyglądac na sprzetowy problem.

to mam pobrać emulator linuksa i zobaczyć czy widzi karte?

nie wiem czy wspominałem że kiedy karta była widoczna to jej status był opisany: “Nie podłączona”

Próbowałeś pobrać nowszy sterownik do karty graficznej ze strony producenta, lecz karty graficznej?
Aktualizacja bios?

chciałem pobrać nowszy sterownik NVIDI ale nie mogę go pobrać bo nie wykrywa urządzenia od takiego producenta

Nie emulator, stwórz LiveCD i zobacz, czy będzie widoczna, sparwdź tez w BIOS, czy przypadkowo nie wyłączyłeś jakoś.