Witam,
dzisiaj napotkał mnie straszny błąd, gdy rano włączyłam laptop by szybko wrzucić na pendrive prezentacje, wszystko działało tak jak powinno i zostawiłam laptop włączony z pośpiechu, następnie gdy już wróciłam do domu i gdy chciałam usunąć już niepotrzebną dla mnie prezentacje z laptopa, to zauważyłam, iż myszka pod USB nie jest wykrywana, mimo, iż rano wszystko działało normalnie!
W Menedżerze Urządzeń, pisze, iż na moim laptopie działa tylko Touch Pad i myszka pod USB jest ukryta i nie działa. Próbowałam podłączać ją do innych wejść USB, lecz nic z tego. Resetowałam też laptopa i wciąż nic. Gdy wchodzę we właściwości myszki pod USB, piszę mi w stanie urządzenia “Aktualnie to urządzenie sprzętowe nie jest podłączone do komputera. (Kod 45)”, mimo, iż jest owszem podłączone.
Czy ktoś mógł by mi pomóc? Jakoś nie korzysta mi się wygodnie z laptopa bez myszki pod USB.
Hej,
Masz możliwość sprawdzenia myszki na innym sprzęcie? Może kabel się uszkodził? Czy po podłączeniu myszki do komputera widać, że sensor optyczny świeci?
Pozdrawiam,
Dimatheus
Na innym sprzęcie myszka również nie działa, sensor się nie świeci na obu urządzeniach. Możliwe, że z tego pośpiechu jakoś źle wyjęłam kabel do USB z gniazda naruszając kabel przy tym.
Czyli pozostaje kupno nowej myszki i sprawdzenie czy będzie działała czy może da się coś jeszcze zrobić?
Hej,
Skoro myszka nie działa na innym sprzęcie, to ewidentnie mamy do czynienia z uszkodzeniem sprzętowym. Możliwe, że kabel był już naruszony i tylko dopełniłaś jego przerwania.
Czy można coś z tym zrobić? Jeśli potrafisz lutować, to można pomyśleć o wymianie złącza USB w myszce bądź całego przewodu. Ale czy warto się w to bawić? To już musisz ocenić sama.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Nie chcę Ciebie poprawiać ale piszesz do Kobiety/Dziewczyny.
Hej,
Dzięki, już się poprawiłem i zedytowałem posty.
Pozdrawiam,
Dimatheus