Wczoraj gdy chciałem porozmawiać na SKYPE dostrzegłem że laptop nie wykrywa kamerki , ja osobiście używam kamerki 1 raz i nie wiem czy działała wcześniej natomiast siostra zapewnia że tak , laptop ma może 3-4 miesiące jest marki ASUS . Gdy próbuję kliknąć aplikacje aparat , jest napisane ''aby rozpocząć podłącz aparat ‘’ co ewidentnie widać że nie wykrywa jej , w menedżerze urządzeń nie ma takiej zakładki jak wiedo , albo przechwytywanie obrazu (czy jakoś tak ) więc nie mam pojęcia jak w ogóle sprawdzić jaki jest model kamerki czy też czy są sterowniki , nie mam pojęcia co robić dużo czytałem i na nic , Bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź każda uwaga może być przydatna , potrzebuję jak najszybciej kamerki ,
Dane sprzętu
Laptop ASUS k555ld-x0484h
Oprogramowanie Windows 8.1 64 bit ( system był od nowości )
Żadnych sterowników nie dostałem więc proszę nie pisać aby je zainstalował
@Mundy- miałem też przypadek kiedy kamera przestała działać w komunikatorze ooVoo z nieznanych przyczyn w modelu K55A. Przeinstalowałem Asus LifeFrame ver.3 (bo taki mam zainstalowany program)-pobrany ze strony Asus. Nie wiem czy u ciebie też jest to narzędzie do obsługi kamery.
W takim razie pozostały tylko krasnoludki. Bo skoro twierdzisz że do żadnego uszkodzenia nie mogło dojść, a system jednak sprzętu nie widzi, to ja innego wytłumaczenia nie widzę.
Problem rozwiązany pobrałem ze strony ASUS jeden ze sterowników VGA , w życiu bym nie przypuszczał że to ‘‘VGA’’ któe jest używane podczas mowy o rozdzielczości będzie do kamerki laptopa Dzięki panowie i Wesołych Świąt !
Witam mam problem z kamerka do tego wgl ją odinstalowałem teraz nie mogę znaleźć odpowiedniego oprogramowana, mam HP Pavilion g6 Notebook PC . pomoże ktoś ?
Mam ten sam problem co Mundy, tylko że mój laptop jest firmy MSI + Mam sterwoniki NVIDII. Może być uszkodzona a to ze względu na toże dostałem ten laptop od brata i jest w dość słabym stanie, ale tylko klawiatura, a ekran nie naruszony więc nie sądze że ta kamerka jest cała (oczywiście kamerka wbudowana)